
Ingredienser
- 1 kg grillkorv
- Sallad
- 10 st korvbröd
- Senap
- Ketchup
- Rostad lök
Pinnbröd
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 dl vatten
- 2 krm bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 ägg (till pensling)
Mumiekorv
Gör så här:
-
Blanda ihop alla ingredienser till pinnbrödet som ska lindas runt korven. Tillsätt ev mer vatten om den är för torr eller lite mer mjöl om den är för klibbig. Arbeta tills du får en deg som lossnar från kanterna och känns smidig. Lägg i kylen 10-15 minuter.
-
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram brödet och dela i lika många bitar som du ska göra korvar. Rulla ut brödet och linda sedan runt korven. Lägg på en plåt.
-
Vispa upp ägget och pensla på korvarna. Stoppa sedan in i ugnen ca 10 minuter eller tills dem får fin färg.
-
Servera i bröd med sallad, senap, ketchup och rostad lök!
-
Detta recept fungerar lika bra med wienerkorv.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA