ca 50 min
ca 4 port

Falukorv

  • 500 g falukorv 
  • 700 g potatis 
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • 2 msk smör

Pepparrotssås

  • 5-10 cm färsk pepparrot
  • 50 g smör 
  • 0,5 dl vetemjöl 
  • 5 dl mjölk 
  • 1 msk senap

Stekt falukorv med pepparrotssås

Det här receptet passar att laga med:
Falukorv

Gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten så den blir mjuk. 
  2. Riv pepparroten fint. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet så det blir klumpfritt. Vispa sedan ner mjölken lite i taget och låt koka upp under ständig omrörning. Låt puttra några minuter och ha sedan i pepparroten och krydda med salt och vitpeppar. 
  3. Koka upp saltat vatten i en liten kastrull och häll i ärtorna. Häll av vattnet efter 2 minuter och rör ner en 1 msk smör. 
  4. Skär korven i skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek korven på båda sidor. 
  5. Servera korven med potatis, ärtor och sås.

Fler recept med Falukorv

  • Korvstroganoff med ris
    4 port
    Falukorv
  • Stuvade makaroner med falukorv
    4 port
    Falukorv
  • Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm
    4 port
    Falukorv
  • Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp
    ca 4 port
    Falukorv

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA