
ca 50 min
ca 4 port
Falukorv
- 500 g falukorv
- 700 g potatis
- 200 g frysta gröna ärtor
- 2 msk smör
Pepparrotssås
- 5-10 cm färsk pepparrot
- 50 g smör
- 0,5 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 1 msk senap
Stekt falukorv med pepparrotssås
Det här receptet passar att laga med:
Falukorv
Gör så här:
- Skala potatisen och koka den i saltat vatten så den blir mjuk.
- Riv pepparroten fint. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet så det blir klumpfritt. Vispa sedan ner mjölken lite i taget och låt koka upp under ständig omrörning. Låt puttra några minuter och ha sedan i pepparroten och krydda med salt och vitpeppar.
- Koka upp saltat vatten i en liten kastrull och häll i ärtorna. Häll av vattnet efter 2 minuter och rör ner en 1 msk smör.
- Skär korven i skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek korven på båda sidor.
- Servera korven med potatis, ärtor och sås.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA