ca 50 min
ca 4 port

Falukorv

  • 500 g falukorv 
  • 700 g potatis 
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • 2 msk smör

Pepparrotssås

  • 5-10 cm färsk pepparrot
  • 50 g smör 
  • 0,5 dl vetemjöl 
  • 5 dl mjölk 
  • 1 msk senap

Stekt falukorv med pepparrotssås

Det här receptet passar att laga med:
Falukorv, Heta korvar, Grillkorv

Gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten så den blir mjuk. 
  2. Riv pepparroten fint. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet så det blir klumpfritt. Vispa sedan ner mjölken lite i taget och låt koka upp under ständig omrörning. Låt puttra några minuter och ha sedan i pepparroten och krydda med salt och vitpeppar. 
  3. Koka upp saltat vatten i en liten kastrull och häll i ärtorna. Häll av vattnet efter 2 minuter och rör ner en 1 msk smör. 
  4. Skär korven i skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek korven på båda sidor. 
  5. Servera korven med potatis, ärtor och sås.

Fler recept med Falukorv, Heta korvar, Grillkorv

  • Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp
    ca 4 port
    Falukorv

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA