
ca 40 min
ca 4 port
Falukorv
- 500 g falukorv
- Senap
- 2 tomater
- 2 mozzarella
- 2 rödlök
- 2 äpplen
- 2 dl grädde
- 1 msk curry
- 3 msk maizena
Tillbehör
- 1,2 kg potatis
- 1 dl grädde
- 50 g smör
- 1 dl hackad basilika
Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp
Det här receptet passar att laga med:
Falukorv
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Koka potatisen mjuk och under tiden kan du göra i ordning korven. Skiva korven, tomaterna och mozzarellan. Skala och skiva rödlöken. Kärna ur och skiva äpplena
- Varva falukorv, tomat, mozzarella, rödlök, äpple och senap och lägg i en ugnsfast form
- Blanda ihop grädde med curry och maizena och krydda med salt och svartpeppar
- Häll gräddblandningen över korven och ställ in i ugnen i ca 25 minuter
- När potatisen kokat klart, häll av vattnet och blanda i grädde, smör och basilika. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA