ca 40 min
ca 4 port

Falukorv 

  • 500 g falukorv
  • Senap
  • 2 tomater
  • 2 mozzarella

  • 2 rödlök

  • 2 äpplen
  • 2 dl grädde
  • 1 msk curry
  • 3 msk maizena

Tillbehör

  • 1,2 kg potatis

  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad basilika


Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp

Det här receptet passar att laga med:
Falukorv

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Koka potatisen mjuk och under tiden kan du göra i ordning korven. Skiva korven, tomaterna och mozzarellan. Skala och skiva rödlöken. Kärna ur och skiva äpplena
  3. Varva falukorv, tomat, mozzarella, rödlök, äpple och senap och lägg i en ugnsfast form
  4. Blanda ihop grädde med curry och maizena och krydda med salt och svartpeppar
  5. Häll gräddblandningen över korven och ställ in i ugnen i ca 25 minuter
  6. När potatisen kokat klart, häll av vattnet och blanda i grädde, smör och basilika. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Fler recept med Falukorv

  • Korvstroganoff med ris
    4 port
    Falukorv
  • Stuvade makaroner med falukorv
    4 port
    Falukorv
  • Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm
    4 port
    Falukorv
  • Stekt falukorv med pepparrotssås
    ca 4 port
    Falukorv

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA