ca 2-3 h
ca 4 port

För kokning

  • 1 vildsvinsskinka, rimmad
  • 8 vitpepparkorn
  • 12 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 lökhalvor
  • 1 morot

Glijering

  • 1 äg
  • 3 msk senap
  • 0,5-1 msk socker
  • ströbröd

Tillagning och griljering av vildsvinsskinka

Det här receptet passar att laga med:
Vildsvinsskinka

Gör så här:

  1. Skölj av skinkan under rinnande vatten innan du börjar. Låt nätet sitta kvar och sätt i en köttermometer med spetsen i mitten av skinkan.
  2. Alt 1 Kokning: Lägg skinkan med svålen upp i en gryta. Fyll upp vatten så att det precis täcker julskinkan. Koka upp och skumma av. Lägg i kryddor, lök och eventuellt morot och sjud på svag värme till 65-68 grader i den tjockaste delen av skinkan. Alt 2 Ugnsbakning: Linda in skinkan i aluminiumfolie. Lägg i en ugnssäker form med svålen upp. Sätt ugnen på 95 grader och låt skinkan stå i ugnen tills den har en innertemperatur på 65-68 grader i den tjockaste delen 
  3. Låt skinkan svalna innan nät och termometer tas bort. Lägg skinkan i en ugnssäker form. Torka skinkan torr med hushållspapper.
  4.  Blanda ägg, senap och socker. Tillsätt eventuellt lite ströbröd som bindemedel om blandningen inte fäster på skinkan.
  5.  Pensla blandningen på skinkan och strö över ströbröd så att det täcker hela överdelen.
  6.  Sätt in i ugnen på 200 grader tills griljeringen fått fin färg. Ca 7-10 minuter.
  7. Ta ut skinkan och låt den kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras.

Fler recept

  • Högrevschili med svarta bönor och chipotle
    6-8 port
    Högrev
  • Lammentrecote med rostade betor med chevre och rosmarin
    4 port
    Lammentrecote
  • Grillad lammentrecote med ratatouille
    4 port
    Lammentrecote
  • Örtmarinerade lammkotletter med chèvregratinerad fänkål
    4 port
    Lammkotletter

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA