Påsklådorna är här – beställ din idag!
Påskmat – beställ din låda idag!

Långkokslådan

Ca 5 kg

En låda för vintern! Låt doften från stekar och långkok sprida sin fantastiska doft i ditt kök. Du får våra godaste, ekologiska gryt- och stekdetaljer samt alspånsrökt bacon, smakrik nötfärs och mör, skivad entrecote.

När vill du ha din leverans?
1 295:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Långkokslådan

1 x 750 g

Entrecôte är med sitt insprängda fett ett smakrikt och mört kött som går snabbt och enkelt att tillaga. På engelska kallas den Rib Eye, vilket kommer sig utav det "fettöga" som sitter mitt i biten. Skapa en riktig festmåltid med entrecôte!

1 x 1 kg

Fett- och smakrikt kött som sitter precis bredvid entrecoten på djuret. Briljerar som kött i grytor och långkok men går utmärkt att skiva tunt och grilla!

1 x 1 kg

Vad går upp mot en mustig gryta? Med färdigtärnade grytbitar går tillagningen ännu smidigare. Bitarna är gjorda på ytterlår som blir mycket mört när det långkokas.

1 x 1 kg

Fransyskan är ett smakrikt kött med många användningsområden. Detaljens låga fetthalt och höga koncentration av bindväv gör att långsam tillagning som stek i ugn eller i gryta passar bäst. Med rätt tillagning få du en underbart fin slottsstek eller en mustig boeuf bourguignon!

1 x 900 g

2 x 450g 

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthallt ca 12 %. 

1 x 500 g

Vårt smakrika bacon färdighackade i små användbara tärningar. Görs av fläsksida som rimmas och därefter alspånsröks enligt gamla svenska traditioner.

Innehållsförteckning: Svålfritt sidfläsk*, salt, druvsocker **, antioxidationsmedel E301, E331, konserveringesmedel E250. *KRAV-Ekologisk ingrediens, **ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

Näringsvärde per 100g: 1550 KJ (370 kcal). Fett 35g (varav mättat fett 15g) Kolhydrater <0,5g (varav sockerarter <0,5g). Protein 14g, salt 2,5g. 

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Långkokstider
Dagarna är kortare – långkoken längre! Vintern är här och med den ett skafferi av rotfrukter, örter och kål. Tillsammans med riktigt gott kött puttrandes i en gryta får du den mest smakrika och värmande måltid du kan tänka dig.

Vinterns godaste gryta
Koka en boeuf bourguignon på högrev – med sällskap av alspånsrökt bacon – i flera timmar. Resultatet? En djup, smakrik, mustig gryta med en hint av rök från baconet... otroligt gott! De färdigtärnade grytbitarna funkar också bra att använda. Vårt recept hittar du här

Klassisk söndagsstek 
En vitlöks- och örtspäckad fransyska som får gå länge på låg värme i ugnen kommer garanterat göra succé bland middagsgästerna. Till skillnad från entrecoten har fransyskan, med sin höga koncentration av bindväv, ett större tuggmotstånd och en kraftigare köttsmak. En fantastiskt god detalj! Receptet hittar du här

Vardagsmiddag
För en smidig vardagsmiddag kan du steka den skivade entrecoten med örter och vitlök och ösa med smör. Baconet görs av rimmad fläsksida som alspånsröks på traditionellt vis. Den passar utmärkt till carbonara, fläskpannkaka eller att blanda in i färsen till hamburgare. Nötfärsen kommer till sin rätt i en köttfärsås som med fördel får koka en timme eller två. Se till att steka färsen hårt innan du slänger på övriga ingredienser. Stekyta = smak. 

Från svenska ekologårdar med god djurhållning
Allt kött i lådan är gräsbetat och kommer från svenska ekogårdar med god djurhållning. 

Alltid färskt och mörat kött
Köttet är mörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 33 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/måltid. 

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp EKO
Lådor som passar för Lilla hushållet

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng