Viltjullådan

Ca 5 kg

En unik jullåda för dig som vill ha ett julbord med fokus på den svenska vildmarken! Lådan innehåller delikatesser som vildsvinsskinka, korv på kött av björn, älg och ren och såklart även fisk från kalla fjällvatten! 

Hela jullådan genomsyras av naturliga råvaror och vi jobbar med mathantverkare som värnar om det genuina hantverket. För ett mer hållbart julbord helt enkelt!


När vill du ha din leverans?
1 695 :-
  • Gårdsbutik online
  • Gräsbetat kött
  • Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Viltjullådan

1 x 2 kg

Vildsvinsskinkan har en fin vildkaraktär och kommer rimmad och okokt. Den lyxiga skinkan kommer från de sörmländska skogarna och brukar vara den årliga testvinnaren. Det finns en anledning till att den är skinkornas Rolls-Royce!

1 x 500 g

Älgprinskorven är gjord på älgkött från de jämtländska skogarna. Älgkött behöver lite extra fett för att få sin fina smak och konsistens och därför har vi adderat kycklingfett från våra ekologiska kycklingar. 

Innehållsförteckning: Älgkött, Kycklingfett, potatismjöl, kryddor, natriumnitrit (nitritsalt), nötprotein, askorbinsyra (citronsyra), natriumcitrat. Kötthalt 75% och fett 14%

Energi: 950kJ (230 kcal), fett 14g (varav mättat fett 3,5g), kolhydrat <6,6g (varav 0 g sockerarter), protein 17 g, salt 1,8 g . Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos. 

1 x 700 g

Spännande viltfärs bestående av kött från dovhjort och vildsvin. Gör julköttbullarna till en överraskning på julbordet!

1 x 500 g

Varmrökt röding från Börtnans fjällvattenfisk är förädlad enligt gammal jämtländsk tradition. All fisk från Börtnan är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

Vikten på rödingen och regnbågsfilén varierar mellan 400g-600g.

1 x 600 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att fjällfisken har fiskats upp ur Malgomajsjön röks den hos Martin Bergman i vedelade stenugnar. Hantverket som förädlats i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Vikten på regnbågsfilén och rödingen varierar mellan 400g-600g.

1 x 130 g

Delikatess såsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens såser. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill. 

1 x 100 g

Renkorven får du lufttorkad och rökt och avnjuts allra bäst i tunna skivor. Korven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk gjort av grundarna till Eldrimner, Sveriges mest prestigefyllda pris för svenskt mathantverk. Det tycker vi säger det mesta om denna fantastiska korv!

1 x 180 g

Älgkorven är rökt och kryddad med färsk vitlök och passar utmärkt som tilltugg eller i skivor på smörgåsen. Denna delikatess är tillverkad av Margona på Fågelberget i norra Jämtland.

1 x 60 g

Björnkorven är lufttorkad och rökt i enlighet med gamla traditioner. Denna korv är en spännande variant som lätt blir julmiddagens snackis - bara att skiva tunt och avnjuta. Korven förädlas av Margona på Fågelberget med björnkött från det lokala jaktlaget i Gäddede. 

1 x 150 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också!

1 x 120 g

Lingonsåsen är gjord av Berit på Rönngården, en mathantverksoas i Lits-Böle, Jämtland. Såsen är noggrant kokad på handplockade lingon och går otroligt fint ihop med viltköttet i lådan.

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att skapa innehållet till jullådorna. Små i storlek, men stora i smak och prestation. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för kvalité, utan genvägar. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Bland annat har regnbågsfilén från Malgomajsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Utforska de vilda smakerna
De vilda råvarorna ger en spännande matupplevelse som ni kommer prata om efteråt! På Fågelberget med sin storslagna vy över de jämtländska bergstopparna förädlar Margona viltkorvarna på älg, ren och björn. Björnköttet kommer från det lokala jaktlaget i Gäddede och ger björnkorven sin fina råvara som sedan lufttorkas och röks. Ett tips är att skiva korven tunt och doppa i lingonsåsen på handplockade lingon. Varmrökt och kryddad med färsk vitlök blir älgkorven en snackis på julbordet såväl som ett ljuvligt tilltugg framför uppesittarkväll!

Hur många räcker viltjullådan till?
Viltjullådan är beräknad att räcka till cirka 4-6 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till de flesta av produkterna från våra vanliga jullådor.

Där finns också ett begränsat antal varor från viltjullådan, som älgprisnkorv och viltfärs. Du kan också lägga till favoriter som leverpastej, fläskfärs och kräftinlagd sill.

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng