Viltjullådan

Ca 5 kg

För dig som vill ha ett unikt julbord med inslag av den svenska vildmarken! Lådan innehåller delikatesser som testvinnaren vildsvinsskinka, korv på kött av björn, älg och ren. Merparterna av innehållet kommer från våra hemtrakter i Jämtland, som benämns ”smakriket” av en anledning!

När vill du ha din leverans?
1 695 :-
  • Gårdsbutik online
  • Gräsbetat kött
  • Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Viltjullådan

1 x 2 kg

Vildsvinsskinkan har en fin vildkaraktär och kommer rimmad och okokt. Den lyxiga skinkan kommer från de sörmländska skogarna och brukar vara den årliga testvinnaren. Det finns en anledning till att den är skinkornas Rolls-Royce!

1 x 500 g

Älgprinskorven är gjord på älgkött från de jämtländska skogarna. Älgkött behöver lite extra fett för att få sin fina smak och konsistens och därför har vi adderat kycklingfett från våra ekologiska kycklingar. 

Innehållsförteckning: Älgkött, Kycklingfett, potatismjöl, kryddor, natriumnitrit (nitritsalt), nötprotein, askorbinsyra (citronsyra), natriumcitrat. Kötthalt 75% och fett 14%

Energi: 950kJ (230 kcal), fett 14g (varav mättat fett 3,5g), kolhydrat <6,6g (varav 0 g sockerarter), protein 17 g, salt 1,8 g . Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos. 

1 x 700 g

Spännande viltfärs bestående av kött från dovhjort och vildsvin. Gör julköttbullarna till en överraskning på julbordet!

1 x 500 g

Varmrökt röding från Börtnans fjällvattenfisk är förädlad enligt gammal jämtländsk tradition. All fisk från Börtnan är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

Vikten på rödingen och regnbågsfilén varierar mellan 400g-600g.

1 x 500 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att fjällfisken har fiskats upp ur Malgomajsjön röks den hos Martin Bergman i vedelade stenugnar. Hantverket som förädlats i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Vikten på regnbågsfilén och rödingen varierar mellan 400g-600g.

1 x 130 g

Delikatessåsen kommer från Börtnans fjällvattenfisk. Såsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen.

Innehållsförteckning: Grädde, senap, äggula, socker, vinäger, ättika, kryddor

1 x 100 g

Renkorven får du lufttorkad och rökt och avnjuts allra bäst i tunna skivor. Korven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk gjort av grundarna till Eldrimner, Sveriges mest prestigefyllda pris för svenskt mathantverk. Det tycker vi säger det mesta om denna fantastiska korv!

1 x 200 g

Älgkorven är rökt och kryddad med färsk vitlök och passar utmärkt som tilltugg eller i skivor på smörgåsen. Denna delikatess är tillverkad av Margona på Fågelberget i norra Jämtland.

1 x 70 g

Björnkorven är lufttorkad och rökt i enlighet med gamla traditioner. Denna korv är en spännande variant som lätt blir julmiddagens snackis - bara att skiva tunt och avnjuta. Korven förädlas av Margona på Fågelberget med björnkött från det lokala jaktlaget i Gäddede. 

1 x 150 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också!

1 x 120 g

Lingonsåsen är gjord av Berit på Rönngården, en mathantverksoas i Lits-Böle, Jämtland. Såsen är noggrant kokad på handplockade lingon och går otroligt fint ihop med viltköttet i lådan.

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Utforska de vilda smakerna
De vilda råvarorna ger en spännande matupplevelse som ni kommer prata om efteråt! Från Fågelberget med sin storslagna vy över de jämtländska bergstopparna förädlar Margona viltkorvarna på älg, ren och björn. Björnköttet kommer från det lokala jaktlaget i Gäddede och ger björnkorven sin fina råvara som sedan lufttorkas och röks. Ett tips är att skiva korven tunt och doppa i lingonsås på handplockade lingon. Varmrökt och kryddad med färsk vitlök blir älgkorven en snackis på julbordet såväl som ett ljuvligt tilltugg framför uppesittarkväll!

Prisbelönt mathantverk
Våra viltkorvar är hantverk gjort av grundarna till Eldrimner, Sveriges mest prestigefyllda pris för svenskt mathantverk. Det tycker vi säger det mesta om de fantastiska korvarna! Råvarorna genomsyras av den bästa kvalitén skapade av sanna matkonstnärer. Deras hårda arbete har också belönats med fina utmärkelser genom åren.

Hur många räcker viltjullådan till?
Viltjullådan är beräknad att räcka till cirka 4-6 personer. Vill du ha mer i lådan kan du kika på våra fina tillvalprodukter som du hittar i kassan när du beställer en jullåda.

Tillval i kassan
Du kan bland annat välja extra fjällfisk, älgprinskorv och viltfärs om du vill utöka ditt julbord. Varför inte passa på att beställa vår ljuvliga oxfilé till nyårsmiddagen också?

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV
Lådor som passar för N/A

Byt produkt mot:

Avbryt This is error message