Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här

Viltjullådan

Ca 4.7 kg

Räcker till 4–6 personer

Viltjullådan är en unik jullåda där klassiker i spännande tappningar – som vildsvinsskinka, älgprinskorv och smakrik viltfärs – ackompanjeras av lingonsås från Rönngården, prisbelönt senap från LissEllas och fisk från Bergmans Fisk & Vilt!

När vill du ha din leverans?
1 695 :-
  • Gårdsbutik online
  • Gräsbetat kött
  • Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Viltjullådan

1 x 1.8 kg

Vildsvinsskinkan har en fin vildkaraktär och kommer rimmad och okokt. Det finns en anledning till att den är skinkornas Rolls-Royce!

1 x 500 g

Älgprinskorven är gjord på älgkött från de jämtländska skogarna. Älgkött behöver lite extra fett för att få sin fina smak och konsistens och därför har vi adderat kycklingfett från våra ekologiska kycklingar. 

Innehållsförteckning: Älgkött, Kycklingfett, potatismjöl, kryddor, natriumnitrit (nitritsalt), nötprotein, askorbinsyra (citronsyra), natriumcitrat. Kötthalt 75% och fett 14%

Energi: 950kJ (230 kcal), fett 14g (varav mättat fett 3,5g), kolhydrat <6,6g (varav 0 g sockerarter), protein 17 g, salt 1,8 g . Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos. 

1 x 700 g

Spännande viltfärs bestående av kött från dovhjort och vildsvin. Gör julköttbullarna till en överraskning på julbordet!

1 x 480 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk och Vilt i Vilhelmina och Börtnans Fjällvattenfisk i Åsarna. Fisken är uppväxt i Volgsjön eller Börtnessjön, i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

Vikten varierar mellan 400g–600g.

1 x 400 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att han har fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön röker Martin Bergman den i vedelade stenugnar. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Vikten på regnbågsfilén och rödingen varierar mellan 400g-600g.

1 x 130 g

Delikatessåsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill. 

1 x 100 g

Renkorven får du lufttorkad och rökt och avnjuts allra bäst i tunna skivor. Korven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk gjort av grundarna till Eldrimner, Sveriges mest prestigefyllda pris för svenskt mathantverk. Det tycker vi säger det mesta om denna fantastiska korv!

1 x 180 g

Älgkorven är rökt och kryddad med färsk vitlök och passar utmärkt som tilltugg eller i skivor på smörgåsen. Denna delikatess är tillverkad av Margona på Fågelberget i norra Jämtland.

1 x 60 g

Björnkorven är lufttorkad och rökt i enlighet med gamla traditioner. Denna korv är en spännande variant som lätt blir julmiddagens snackis – bara att skiva tunt och avnjuta. Korven förädlas av Margona på Fågelberget med björnkött från det lokala jaktlaget i Gäddede. Innehållsförteckning: Björnkött, salt, svartpeppar, socker. 

1 x 150 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också! Innehållsförteckning: Senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

1 x 120 g

Lingonsåsen är gjord av Berit på Rönngården, en mathantverksoas i Lits-Böle, Jämtland. Hon har kokat såsen noggrant på handplockade lingon och den går otroligt fint ihop med viltköttet i lådan.

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med läckerheter. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Utforska de vilda smakerna
De vilda råvarorna kommer ge en spännande matupplevelse som ni med all säkerhet kommer minnas och prata om en lång tid framöver! På Fågelberget – med sin storslagna vy över de jämtländska bergstopparna – förädlar Margona viltkorvarna på älg, ren och björn. Björnköttet kommer från det lokala jaktlaget i Gäddede. När Margona fått köttet lufttorkar och röker hon det. Ett tips är att skiva korven tunt och doppa i lingonsåsen på handplockade lingon. Varmrökt och kryddad med färsk vitlök – älgkorven blir garanterat en snackis vid julbordet såväl som ett ljuvligt tilltugg framför uppesittarkväll!

Hur många räcker Viltjullådan till?
Viltjullådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till de flesta av produkterna från våra vanliga jullådor.

Där finns också ett begränsat antal varor från Viltjullådan, som älgprisnkorv och viltfärs. Du kan också lägga till favoriter som leverpastej, fläskfärs och sill.

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng