Fransyska

HUR SKA JAG TILLAGA FRANSYSKA?

Fransyska blir mör på låg värme under lång tid

Fransyska är en klart underskattad detalj med många användningsområden. Detaljens låga fetthalt och höga koncentration av bindväv gör att långsam tillagning som stek i ugn eller i gryta passar bäst. Med rätt tillagning så får man en underbart fin slottsstek, gryta eller varför inte strimla till wok.

ALLA RECEPT MED FRANSYSKA >

Recept

Laga Fransyska som stek i ugn

Snabba tips för den perfekta steken

  • Sätt på ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor.
  • Finhacka jalapeñon och blanda med majonäsen.
  • Blanda färsen med dijonsenap, tabasco, worcestershiresås och salt.
  • Skala och skiva löken i tjocka skivor.
  • Grilla löken och lägg på en tallrik.

ALLT OM ATT STEKA KÖTT I UGN >

Recept
Burgare med jalapeñomajo
Ca 6-8 port
Läs mer Högrevsfärs|Nötfärs

Gryta på fransyska

Fransyska är en klart underskattad detalj med många användningsområden. Detaljens låga fetthalt och höga koncentration av bindväv gör att långsam.

ALLA RECEPT MED GRYTA PÅ FRANSYSKA >

Gryta på fransyska

Fransyska är en klart underskattad detalj med många användningsområden. Detaljens låga fetthalt och höga koncentration av bindväv gör att långsam.

ALLA RECEPT MED GRYTA PÅ FRANSYSKA >

INNERTEMPERATUR

- °C

Blodig

60 °C

Medium

75 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Fransyskan är en rätt grov detalj och är seg om den är alltför rå.
Laga till medium eller välstekt, beroende på typ av rätt.

VAR SITTER DETALJEN?

Bakdelskött med framdelskaraktär

Fransyska är en klart underskattad detalj med många användningsområden. Detaljens låga fetthalt och höga koncentration av bindväv gör att långsam tillagning som stek i ugn eller i gryta passar bäst.

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA