Mors dag-lådan

Ca 2.3 kg

Mors dag är räddad! Långfrukost med bacon, flatrökt skinka och mild frukostost. Till middag blir det vår möraste nötdetalj: oxfilé. På charkbrickan serveras ramslöksknäcke, brieost, hjortronmarmelad och fänkålssalami.

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
895:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Mors dag-lådan

1 x 500 g

Oxfilén är vår möraste nötdetalj och enkel att tillaga. Med sin milda smak och fina konsistens är den alltid ett säkert kort.

1 x 500 g

Bacon gjord av fläsksida som rimmats och därefter alspånsrökts på traditionellt vis. Gott som det är eller som smaksättning i till exempel hamburgare och grytor, och som inlindning till stekar och kyckling.

Innehållsförteckning: Svålfritt sidfläsk*, salt, druvsocker **, antioxidationsmedel E301, E331, konserveringesmedel E250. *KRAV-Ekologisk ingrediens, **ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

1 x 350 g

Vår flatrökta skinka är ett exklusivt pålägg där vi varsamt saltar skinkinnanlår av helmuskel som sedan alspånsröks på traditionellt vis. Denna delikatess blir med sin fina röksmak en riktig höjdare på frukostfrallorna.

Ingredienser: Skinka av gris* (kötthalt 90%), vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301, E331. Består av helmuskel. *KRAV-certifierad råvara.

Näringsvärde per 100g: 500kJ. 120 kcal. Fett 4.9g, varav mättat fett 2,1g. Kolhydrater <0,5g, varav sockerarter <0,5g. Protein 20g, salt.

1 x 100 g

En salami med smak av fänkål och rödvin. Röks och lufttorkas av Margona på Fågelbergets chark i Gäddede. Perfekt såväl för charkbrickan som när man vill göra en lyxig smörgås!

Innehållsförteckning: Griskött (KRAV), salt, svartpeppar, fänkålsfrö, vitpeppar, vitlök, rödvin, socker.

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till en god ost.

Innehållsförteckning: hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV-pektin från citronskal).

1 x 400 g

En mild, nötig och en aning syrlig frukostost som vi tagit fram tillsammans med våra vänner på Skärvångens Bymejeri. 

Innehållsförteckning: Ekologisk mjölk, salt, syrakultur och löpe.

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat.  Du känner det på smaken!


En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg. 

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt. 
*KRAV


OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Älskade mathantverkare och ekobönder
Vi är glada över våra mathantverkare och ekobönder som hjälper oss att fylla vår Mors dag-låda med läckerheter och smakrikt, ekologiskt kött för en hel dag. Deras hårda arbete märks på kvaliteten och – framförallt – på smaken på köttet och mathantverken.

Brieosten från Skärvångens bymejeri har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk. Lokal, det ekologiska bageri utanför Kumla som gjort knäckebrödet i lådan, är flerfaldigt prisbelönta i SM i mathantverk för deras surdegsbröd.

Berit kokar hjortronmarmeladen för hand hemma på Rönngåden, och på Fågelberget norr om Strömsund lufttorkar och röker Margona fänkålssalamin till perfektion. 

Innehåll

  • Oxfilé ca 500 g
  • Bacon ca 500 g
  • Flatrökt skinka ca 350 g
  • Fänkålssalami ca 100 g
  • Brieost ca 180 g 
  • Hjortronmarmelad ca 110 g 
  • Fjällvallen ca 400 g
  • Knäckebröd ca 120 g

Begränsat antal
Mors dag-lådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.Mer information

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Ursprungsmärkning KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng