Nötfärs
Mångsidig klassiker. Vår KRAV-märkta nötfärs smakar mer utan att släppa ifrån sig vätska och får fin stekyta.
Vi mörar köttet innan vi maler det. Då dunstar vätska och du får mindre vattnig färs.
Innehållsförteckning
100 % malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige. Fetthalt: 12%.
Näringsvärde per 100 g
Fetthalt: 12%.
Om vår nötfärs
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
Så tillagar du nötfärs
Perfekt till klassiker som köttfärssås, pannbiffar, burgare eller kåldolmar. Stek i het panna utan att röra för mycket i början – då får du bäst yta. Krydda efter smak och låt färsen tala för sig själv. Nötfärs blir som bäst när den får gå upp till 70 grader. Då är den saftig, smakrik och helt säker att äta – även om den fortfarande är lite rosa i mitten.
Innertemperatur
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


