Alltid fri hemleverans
08-533 307 03

Om Gårdssällskapet

Ekologiskt kött från svenska gårdar hem till dig. Alltid med fri hemleverans.

Gårdssällskapet erbjuder sina kunder ekologiskt kött från utvalda gårdar i Uppland. Idén föddes våren 2013, och samma sommar blev idén verklighet. Björn, Kenny och Petter – tre barndomsvänner från Jämtland – drog igång verksamheten och första köttlådan rullade ut i juni 2013. Tanken var enkel: kött från djur som mått bra och växt upp på ett miljöriktigt sätt är bra kött.

Länken mellan bonden och hushållet

Vi har hela tiden haft ett ekologiskt fokus. Ekologiskt jordbruk värnar om djurens välmående, samtidigt som det berikar marker och biologisk mångfald. Ett sådant jordbruk är mer kostsamt att driva, men billigare för miljön, och för oss är det en självklarhet. Vi tror i gengäld på att äta mindre kött, men bättre. Tillsammans, genom att välja ekologiskt, kan vi göra skillnad.

Vi vill göra det enklare för alla att handla direkt från gården. Vi insåg att möjligheten för varje familj att själva åka ut till bonden ofta är begränsad och att de stora volymerna vid köp av exempelvis en halv ko kan vara svåra att hantera. Vi ser oss som länken mellan bonde och hushåll, där vi erbjuder leveranser oftare, i mindre volymer, men med samma fördelar som det innebär att handla direkt från bonden.

Alltid kött från KRAV-godkända gårdar

Gårdssällskapet började med att enbart leverera nötkött, men nu levererar vi även fläsk-, lamm- och kycklingkött. Våra produkter kommer alltid från ekologiska gårdar som tar väl hand om sina djur. Alla djur har korta transporter till slakteriet, max 2 timmar. Efter slakt hängmöras köttet. Nötkött hängmöras i 7-10 dagar medan fläsk och lamm har något kortare hängtider. Därefter styckas det mörade köttet och packas i vakuumpaket, där mörningen fortsätter. Det vakuumförpackade köttet läggs sedan varsamt ned i våra köttlådor och vi levererar köttet hem till din dörr.

Vårt mål är att alltid arbeta närproducerat. Den enda gången vi gör en avvikelse från det är kring jul. Då har vi valt att knyta an till vårt jämtländska ursprung och erbjuda några av alla de fantastiska matvaror som smakriket Jämtland har att erbjuda, som en extra krydda i våra jullådor.

Alltid fri hemleverans

Gårdssällskapet erbjuder idag hemleverans i nästan hela Sverige och Björn, Kenny och Petter har fått assistans av flera Gårdssällskapare. Hemleverans till hushåll är vår huvudsakliga sysselsättning, samtidigt som vi under den senaste tiden börjat leverera till restauranger med hög fokus på miljö och djuromsorg. Några av de restaurangerna är Kalf & Hansen, AG, Volt, Rosendals trädgård, Supreme Burger och Flippin' Burgers. De är väl värda ett besök!