Om Gårdssällskapet

Varför vi gör det vi gör

Om_oss_tiny

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig. 

Vi är tre barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna förse matälskare med gott, ekologiskt kött direkt från bonden. Våra svenska ekobönder värnar om djurens välmående och producerar kött av hög kvalitet. Det vill vi att fler ska kunna njuta av. 

Vår passion och vision

När vi växte upp handlade våra familjer ofta kött direkt från gården, där vi visste att djuren hade haft det bra. Vi vill att fler ska få tillgång till bra kött direkt från gården. Smakrikt kött från välmående djur uppfödda av bönder vi litar på. 

Vi grundade Gårdssällskapet för att vi ville erbjuda ett alternativ till konventionellt producerat kött, och började sälja färdigstyckat kött direkt från vår lokala bonde. Från vårt första samarbete har vi nu ett nätverk av ekogårdar och slakterier som vi levererar kött från. 

"Belöningen är känslan av att låta djuren leva som de var menade att göra och att köttet vi får fram är godare än något annat" Olle Linder, Åsbergby Gård

Djurhållning med hjärta

När du handlar kött av oss vet du att det kommer från välmående djur. Alla bönder vi samarbetar med driver sina gårdar ekologiskt. Ekokött har bättre kvalitet, är mörare och smakar så mycket mer. En ansvarsfull djurhållning kostar mer, men är bättre för världen, djuren och konsumenten. Och eftersom du köper ditt kött utan mellanhänder blir det mer pengar över för bonden. 

Garanterad kvalitet - alltid ekologiskt

Vi har under åren träffat många duktiga bönder som producerar fint kött. För att garantera det är vårt kött certifierat ekologiskt. Med en tredje part som certifierar vår egen höga standard så kan vi förse dig med de garantier du förtjänar. 

Vi erbjuder idag hemleverans i stora delar av Sverige med hjälp av Gordon Delivery och BEST Transport. Alltid kylbilar, oavsett vem som kör, fram till din dörr. Köttet levereras omsorgsfullt förpackat och eftersom det är färskt väljer du själv om du vill stoppa det i kyl eller frys. 

Plogsbo_header_tiny

Gott kött på schysst sätt

Idag har Gårdssällskapet vuxit till något större än oss. Vi är omgivna av personer som värnar om att den mat vi säljer är den godaste och mest etiska vi kan förmå. Vi levererar till stora delar av Sverige till en kundkrets som vill handla gott kött på schysst sätt. Gårdssällskapet kommer fortsätta vara precis det här: ett sällskap som gör allt för att djur, bönder och natur ska gynnas av det du väljer att köpa, tillaga och äta. Och att det alltid blir riktigt, riktigt gott. 

Vi hoppas vi ses i ditt kök snart! 

Mera Gårdssällskapet 

Stamkundsl_dan_f_r_dot

Få Gårdssällskapet till dörren

Med vår kundfavorit Stamkundslådan får du enkelt hem dina ekologiska favoriter direkt till din dörr året runt. Du väljer innehållet i lådan och när du vill ha den levererad - så löser vi resten.

Kassler_med_ratatouille_2_tiny

Gårdssällskapet i köket

Du har råvarorna, vad blir det till middag? Vi och våra recept hjälper dig såklart att lyckas i köket! Sväng förbi vår Köttguide för att hämta allt från instruktion till inspiration.