Älskade Mathantverkare

Margona på Fågelberget

Norrland_31

Lufttorkade korvar – med magisk utsikt!

Det var Margonas pappa Sören som började göra korv här på Fågelberget när han gick i pension efter ett yrkesliv som vägkonstruktör. Matintresset har gått i arv, och sedan år 2013 är det istället Margona som driver gårdscharken. 

Här, på berget med en utsikt över magisk natur, röks och lufttorkas bland annat älgkorv och björnkorv. Margona älskar hantverket och kunderna älskar henne. Inte så konstigt kanske, med tanke på den kvalitet på korv som du får. Att man som kund dessutom kan skräddarsy sin egen korv efter eget tycke och smak då hon blandar alla kryddor själv, det är otroligt lyxigt.  

"För mig är det viktigt att köttet får stå i fokus. Jag har så bra råvaror att jag inte vill göra det för starkt. Kryddorna ska komma i efterhand och höja smakerna."- Margona

De lufttorkade korvarna, eller torkekorvarna som Margona kallar dem, är inte bara fantastiskt goda, de är också perfekta att ta med i ryggsäcken på vandring eller utflykt.

Lokala producenter som Margona, som gör mathantverk full av kärlek, de älskar vi på Gårdssällskapet att jobba tillsammans med! 

Fa_gelberget_utsikt
Utsikt_f_gelberget_torkning_1_