Våra mathantverkare

Möt våra mathantverkare

Bakom våra köttlådor finns svenska mathantverkare som förädlar råvaror med kunskap, kärlek och småskaligt hantverk. De kokar marmelader, ystar ostar, röker fisk och kryddar viltkött med omtanke i varje steg. Möt några av dem som gör ditt julbord, påskbord eller midsommarfirande till något alldeles extra, med kunskap och hantverk som gått genom generationer.

Glad kvinna i fönsterGlad kvinna i fönster

Berit på Rönngården

På Rönngården i Jämtland hittar vi Berit som kokar hjortonmarmelad och hallonmarmelad på bär ifrån trakten. Varje steg görs för hand. Från att plocka bären till att tappa upp sylten i de små glasburkarna och fästa på etiketten.

Hand med ostar i rött lackHand med ostar i rött lack

Skärvångens Bymejeri

Hos Kim, Mattias och Patrik med ett glatt gäng på Skärvångens Bymejeri i Jämtland har våra ostar som Fjällvallen och brieosten ystats. Att de brinner för hantverket och att det så gott som regnar medaljer i SM i mathantverk över dem märks såklart på smaken.

 

Hängande viltkött vid sjöHängande viltkött vid sjö

Margona på Fågelberget

Här, med sin storslagna utsikt på Fågelberget, har Margona styckat, torkat och kryddat viltkött till våra jullådor hela hösten. Hennes korv och chark hittar du i vår Viltjullåda, och som tillval under året.

Man i rutig skjorta och keps framför röd dörrMan i rutig skjorta och keps framför röd dörr

Martin i Vilhelmina

I Vilhelmina skapar Martin Bergman äkta mathantverk som också det vunnit gott om medaljer i SM i mathantverk. Hans gravade regnbågsfilé och varmrökta fjällröding och mycket mer är favoriter till påsk, jul och midsommar.

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!