Våra mathantverkare
Möt våra mathantverkare
Bakom våra köttlådor finns svenska mathantverkare som förädlar råvaror med kunskap, kärlek och småskaligt hantverk. De kokar marmelader, ystar ostar, röker fisk och kryddar viltkött med omtanke i varje steg. Möt några av dem som gör ditt julbord, påskbord eller midsommarfirande till något alldeles extra, med kunskap och hantverk som gått genom generationer.


Berit på Rönngården
På Rönngården i Jämtland hittar vi Berit som kokar hjortonmarmelad och hallonmarmelad på bär ifrån trakten. Varje steg görs för hand. Från att plocka bären till att tappa upp sylten i de små glasburkarna och fästa på etiketten.


Skärvångens Bymejeri
Hos Kim, Mattias och Patrik med ett glatt gäng på Skärvångens Bymejeri i Jämtland har våra ostar som Fjällvallen och brieosten ystats. Att de brinner för hantverket och att det så gott som regnar medaljer i SM i mathantverk över dem märks såklart på smaken.


Margona på Fågelberget
Här, med sin storslagna utsikt på Fågelberget, har Margona styckat, torkat och kryddat viltkött till våra jullådor hela hösten. Hennes korv och chark hittar du i vår Viltjullåda, och som tillval under året.


Martin i Vilhelmina
I Vilhelmina skapar Martin Bergman äkta mathantverk som också det vunnit gott om medaljer i SM i mathantverk. Hans gravade regnbågsfilé och varmrökta fjällröding och mycket mer är favoriter till påsk, jul och midsommar.


