Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här

Jullådan

Ca 5.2 kg

Räcker till 4–8 personer

Jullådan är vår mest populära jullåda! Här får ekologisk julskinka, prinskorv och nötfärs sällskap av fisk från Bergmans Fisk & Vilt, julostar från Skärvångens Bymejeri och hjortronmarmelad från Rönngården.

När vill du ha din leverans?
1 595 :-
  • Gårdsbutik online
  • Gräsbetat kött
  • Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Jullådan

1 x 2 kg

Ekologisk julskinka (1.8–2,5 kg) på fint ekologiskt fläsk. Skinkan är saltad och kokt enligt gamla traditioner vilket gör den ljuvligt saftig. Skinkan har svålet kvar för en perfekt griljering!

1 x 900 g

Vi får ofta höra vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs jämfört med den man hittar i butik. Detta eftersom vi hänger köttet, vilket ger en mindre mindre vattnig färs som fått toppbetyg från våra kunder många gånger om!

1 x 600 g

Omsorgsfullt handknuten prinskorv med riktigt fjälster. Görs på KRAV-märkt fläskkött från bland annat Åsbergby gård och har en hög kötthalt!

Innehållsförteckning: Griskött* och nötkött*, vatten, fett från gris* salt, Kryddor*(b.la. muskot, ingefära), lök*, socker* antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250, stoppad i naturskinn. Kötthalt 84%. 

Näringsvärde: Energi: 100 gr färdig vara. Energi 1260 kJ/300 kcal, Fett 26 g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 0,6 g (varav sockerarter 0,3 g), Protein 14 g, salt 2 g.  Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos.

Kylvara, förvaras vid högst +8C. 

1 x 480 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk och Vilt i Vilhelmina och Börtnans Fjällvattenfisk i Åsarna. Fisken är uppväxt i Volgsjön eller Börtnessjön, i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

Vikten varierar mellan 400g–600g.

1 x 400 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att han har fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön röker Martin Bergman den i vedelade stenugnar. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Vikten på regnbågsfilén och rödingen varierar mellan 400g-600g.

1 x 130 g

Delikatessåsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill. 

1 x 420 g

Två julostar från Skärvången bymejeri i Jämtland. Blåmögelosten Blue är en krämig delikatess som passar perfekt till pepparkakorna. Den andra osten är Julius, en smakrik kittad ost som är hyvelbar. Båda ostarna är gjorda på komjölk och gör sig fantastiskt bra tillsammans med hjortronmarmeladen. 

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till de fina julostarna

1 x 150 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också! Innehållsförteckning: Senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med läckerheter. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

En riktigt god jul
Den färdigkokta, traditionellt saltade och saftiga, ekologiska julskinkan kommer från våra KRAV-märkta bönder Olle på Åsbergby Gård, Mats på Mälby Gård och Oskar på Tjulsta Gård. Martin på Bergmans Fisk & Vilt bidrar med varmrökt fjällröding och gravad regnbågsfilé som är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten, vilker ger en fantastisk fast konsistens. Hjortronmarmeladen är ett riktigt mathantverk som kokas av Berit på hjortron plockade i de jämtländska skogarna. Jullådan är fylld av naturliga råvaror från mathantverkare och gårdar där bönderna värnar om djur och natur. Resultatet? Ett mer hållbart julbord!

Hur många räcker Jullådan till?
Jullådan är beräknad att räcka till cirka 4–8 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till mer av de flesta produkterna i Jullådan.

Där finns också ett begränsat antal varor från vår Viltjullåda, som älgprinskorv och viltfärs. Du kan även lägga till julfavoriter som sill, fläskfärs och vår egna leverpastej.

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV
Lådor som passar för Lilla hushållet

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng