Prova på-lådan

Ca 3.3 kg

Perfekt för dig som vill testa kött från Gårdssällskapet! En låda med godbitar från olika köttslag: ekologisk kyckling, gräsbetade nöt- och fläskdetaljer, smakrik salsiccia och vår kundfavorit: nötfärs. Allt ekologiskt från svenska gårdar.

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
995:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Prova på-lådan

1 x 750 g

Entrecote är med sitt insprängda fett ett smakrikt och mört kött som går snabbt och enkelt att tillaga. På engelska kallas den Rib Eye, vilket kommer sig utav det "fettöga" som sitter mitt i biten. Skivad i perfekt storlek att steka.

1 x 600 g

Kycklinglårfilé är fetare än kycklingfilé vilket ger ett mycket mört kött med god smak. Vi låter även skinnet sitta kvar, det blir en smakbärare som blir extra god om det får stekas krispigt!

1 x 500 g

Kotlettraden utan ben från KRAV gris, skivad och med behållen fettkappa för bästa smakupplevelse. Det är en väldigt fin detalj som kännetecknas av sin milda smak, mörhet och är tack vare det är väldigt lättlagad. I butiken ser man ofta kotlettraden benfri fast då under namnet ytterfilé. 

1 x 400 g

Vår färska salsiccia, med en perfekt balans av fänkål och vitlök, passar perfekt att steka eller grilla och servera med stuvad blomkål. Eller varför inte ta ut färsen och steka den knaprig och använda i en pasta?

Ingredienser: Griskött* (Kötthalt 96%), kryddor* (lök, vitlök, fänkål), salt, antioxidationsmedel E331, E300 och konserveringsmedel E250.
*=Ekologisk råvara
Fri från gluten, laktos, mjölk, ägg.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1000 KJ (240 kcal), fett 20 g (varav mättat 8 g), kolhydrat 0,5 g (varav sockerarter 0g), protein 17g och salt 1,4 g.

2 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

1 x 150 g

1 paket bacon gjord av fläsksida som rimmats och därefter alspånsrökts på traditionellt vis. Gott som det är eller som smaksättning i till exempel hamburgare och grytor, och som inlindning till stekar och kyckling.

Innehållsförteckning: Svålfritt sidfläsk*, salt, druvsocker **, antioxidationsmedel E301, E331, konserveringesmedel E250. *KRAV-Ekologisk ingrediens, **ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Liten prova-på-låda!
En perfekt låda för dig som vill testa vårt fina ekokött. Vi har valt ut detaljer så att du får testa lite av varje ur vårt sortiment. Passar utmärkt till den lilla familjen eller singelhushållet. Här kan du tillaga en mustig köttfärssås på nötfärsen och när du behöver något lättlagat och lyxigt är entrecoten tacksam att plocka fram ur kylskåpet!

Djur uppfödda på gräs och örter
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar med god djurhållning där djuren är uppfödda på i huvudsak gräs och örter. Det gör att de växer långsamt vilket bidrar till köttets rika och fylliga smak, samtidigt som det blir välmarmorerat och mörar naturligt. Upplev skillnaden du också!

Alltid färskt och mörat kött
Köttet är mörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 22 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/måltid.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng