Älskade mathantverkare

Tor och Roland på Skärvångens Bymejeri

Rolandgo_reldost_red_tiny

I Krokoms kommun i Jämtland ligger Skärvångens Bymejeri som drivs av Tor och Roland Norrman. Allt började med att de började ysta getost i ett mobilt mejeri för över trettio år sedan, och nu står de här i sitt bymejeri som sedan dess vunnit otaliga SM-guld i mathantverk för sina olika ostar! 

Tor och Roland älskar att prata ost och beskriva hur processerna går till. De vet allt om hur man ystar en perfekt ost, från de optimala temperaturerna till kvalitet på mögel. Det märks att Tor och Roland vet vad de pratar om. Här sker ingenting slumpmässigt innan osten är redo att hamna på ditt bord eller din grill! 

"Det finns inte en dag då jag tycker det är tråkigt att gå till jobbet. Ostarna är som våra små bebisar!"- Tor

Vi har känt Tor och Roland länge nu. De har försett våra populära jullådor med sina fantastiska ostar i många år, så när vi ville ha en ost att grilla i sommar visste vi precis var vi skulle vända oss! 

Eldost - en gyllene nyhet!

Eldost är en svensk halloumi. Namnet eldost har anammats av Sveriges Gårdsmejerister och på Skärvången görs den av komjölk. 

För att göra eldost hämtas först mjölken på en ekologisk mjölkgård alldeles i närheten. Mjölken kokas till ostmassa som läggs i små skålar formade som den ost massan snart ska bli. De här små runda ostarna kokas sedan i sin egen vassle- det är vätskan som blir kvar sedan ostmassan plockats upp- innan de läggs tillbaka i sina formar. Här får de ligga och vänds för hand tills de blir sådär perfekt släta och lagom mjuka. Då saltas de och förpackas innan de får åka till oss på Gårdssällskapet. När du tillagar dem blir de alldeles gyllene i färgen. 

Vi är så stolta över att få samarbeta med mathantverkare som Tor och Roland - som känner glädje och omtanke kring sitt hantverk, vilket märks på smaken!

roland
ost
Norrland_38

Så kan du köpa och laga vår eldost

stamkundsladan

En fantastisk flexibel låda

Med vår kundfavorit Stamkundslådan får du enkelt hem dina ekologiska favoriter direkt till din dörr året runt. Du väljer innehållet i lådan och när du vill ha den levererad - så löser vi resten. Eldosten finner du som tillval i kassan! 

eldostburgare_1_tiny

Grilla eldost

Grillad eldost. Picklad lök. Rökig majonnäs i ett maffigt hamburgerbröd. Det är det bästa sättet att avnjuta vår eldost såhär i sommartid tycker vi. Tänd grillen och botanisera bland våra grillrecept för massor av inspiration och idéer!