Styckningsscheman

Upptäck köttets anatomi

Vill du lära dig mer om kött? Våra styckningsscheman för nöt, fläsk, kyckling och lamm ger dig en inblick i styckarens värld. När du vet var på djuret detaljen sitter blir det enklare att välja rätt tillagning och lyckas i köket.

Tecknad bild på nötdjur med styckdetaljerTecknad bild på nötdjur med styckdetaljer

Nötkött

Nötkött rymmer allt från klassiska detaljer till mer unika detaljer som tomahawk och picanha. Med schemat ser du var dina favoritdetaljer sitter.

 

Tecknad bild på gris med styckdetaljerTecknad bild på gris med styckdetaljer

Fläskkött

Fläskkött bjuder på många smakrika delar, från saftig karré till klassiker som revbensspjäll och kotlett. Med schemat ser du var bitarna du fått hem sitter.

 

Tecknad bild på kyckling med styckdetaljerTecknad bild på kyckling med styckdetaljer

Kyckling

Från vardagsmiddagar till fest är kycklingen en riktig mångsidig favorit. Saftiga lårfiléer, bröstfilé och vingar kan tillagas på olika sätt men är alltid lika uppskattade. Med schemat ser du vart delarna sitter.

 

Tecknad bild på lamm med styckdetaljerTecknad bild på lamm med styckdetaljer

Lamm

Från våra höstlamm blir det lägg, lammracks och detaljer som kotletter och stekar. Med schemat ser du var lammdetaljerna sitter och kanske hittar du nya favoriter till middagsbordet.