Säkra kort i kryddhyllan

När du köper riktigt bra kött kommer du långt med få kryddor – salt och peppar är ofta de enda du behöver. Men när du vill variera och smaksätta med något annat kommer här en liten guide på hur du kan tänka kring smaksättningen. Vi har valt ut säkra kort, kryddningar som alltid funkar till respektive köttslag.

Ett annat tips är att invstera i en termometer för att kunna kontrollera att ditt kött är genomlagat. Detta är viktigare när du grillar fläsk och kyckling än nötkött men en klar fördel även där. Om du vill läsa mer om innertemperaturer ska du kika här!

Kycklingklubbor med citron, salt, vitlök och timjanKycklingklubbor med citron, salt, vitlök och timjan

Kyckling

Inget kött är så enkelt att variera som kyckling! Prova kombinationen citron, vitlök och örter som timjan och rosmarin – det är otroligt gott!

Fläskkött med gaffel och tillbehörFläskkött med gaffel och tillbehör

Fläskkött

Fläskkött är ofta lite fetare i smaken än nötkött och kyckling. En rub på mald ingefära, cayennepeppar, lökpulver, lite rörsocker, vitlökspulver och senapspulver är ett bra alternativ men bäst är denna marinad: Till ca 800 g kött: 1 dl flytande honung 2 msk japansk soja 1 tsk Sambal Oelek 2 finhackad vitlök 1 msk finhackad, färsk rosmarin 1 tsk salt 1/2 dl rapsolja 2 krm svartpeppar

Nötkött med salt och pepparkvarnNötkött med salt och pepparkvarn

Nötkött

Generellt när det kommer till nötkött så räcker det med salt och peppar. Vissa hävdar att det är slöseri på fint kött då det är så gott i sig. Satsa på tillbehören i stället – här tillför en god sallad och sås mer än en marinad eller rub.

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!