Därför ska du välja ekologiskt kött!

Test_ryggbiff-2

Vi på Gårdssällskapet levererar svenskt, ekologiskt kött hem till dig. Köttet kommer från välmående djur från bönder som driver sina gårdar ekologiskt. Ekokött har bättre kvalitet, är mörare och smakar så mycket mer. 

För den biologiska mångfalden

Ekobönder använder inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel i sin produktion och använder växtrester och djurgödsel i stället för fossilkrävande gödsel. Jorden blir bördigare, mer näringsrik och rymmer mer liv. På en ekogård finns det i genomsnitt 50 % fler växtarter och pollinerare än konventionellt drivna gårdar. Betesdjuren får röra sig fritt ute i hagarna och på slätterna och håller dessutom våra landskap öppna och bidrar till biologisk mångfald. 

För klimatet

En viktig del i ekologisk produktion är att skapa ett hållbart kretslopp. Därför tar ekobönder tillvara på djurgödslet och använder det för att jorden ska få näring, istället för att använda konstgödsel, vilket leder till att spannmål och grönsaker växer bättre.

Gräs och baljväxter odlas också i stor omfattning och används som foder till djuren och näring till jorden. Det här gör i sin tur att koldioxid lagras i marken och därför kan man säga att ekologisk produktion gynnar klimatet. 

Ansvarsfull djurhållning

En ansvarsfull djurhållning kostar mer, men är bättre för världen, djuren och konsumenten. Djuren får leva ett värdigt och stressfritt liv där de kan äta gräs och örter och växa i en långsammare takt. 

"Belöningen är känslan av att låta djuren leva som de är menade att göra och att köttet vi får fram är godare än något annat." - Olle Linder, gris- och nötbonde, Åsbergby gård

Kött från ekogårdar är helt fritt från syntetiska sötningsmedel, färgämnen, smakämnen och konserveringsmedel. För att säkerställa att gårdarna drivs enligt de regler som gäller för ekologisk produktion granskas de av tredje part.  Att vara ekobonde i Sverige i dag är en livsstil. Djuren och vädret styr arbetsdagen, man får anpassa sig och testa nytt.

För att läsa mer om vinsterna med ekologisk mat, besök heltenkelteko.se!  

Petter_anv_nd_ny_-2

"Så otroligt bra kött, en riktig pärla i svensk mathandel." - Jesper (@raktpamat), 20/2 2022

Mer från Gårdssällskapet

A_sbergby_portra_tt_1000px_tiny

Besök våra gårdar

De är riktiga eldsjälar, våra bönder. Och tur är det eftersom ekologiskt jordbruk är en livsstil! Alla har de mycket gemensamt, samtidigt som varje gård är som en helt egen värld. Följ med och säg hej!   

Premiuml_dan_tiny

Köp från oss

Utan onödiga mellanhänder levererar vi svenskt, ekologiskt kött hem till dig. 

Välj mellan ekologisk kyckling, gräsbetat nöt- och fläskkött, korv med hög kötthalt och KRAV-märkt ost – här finns något föra alla åldrar och tillfällen!