Fläsklådan

Fantastiska råvaror från Åsbergby gård som ger dig fina kotletter, karré och korv med hög kötthalt. Mindre än 1% av Sveriges grisar är ekologiska vilket gör oss extra stolta över möjligheten att kunna erbjuda denna låda

När vill du ha din leverans? Din låda kommer levereras
895 kr
  • ✔ Gårdsbutik online
  • ✔ Gräsbetat kött
  • ✔ Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Fläsklådan

1 x 1 kg

Kotlettraden utan ben, skivat och med behållen fettkappa för bästa smakupplevelse. Det är en väldigt fin detalj som kännetecknas av sin milda smak, mörhet och är tack vare det väldigt lättlagad. I butiken ser man ofta kotlettraden benfri fast då under namnet ytterfilé. 

1 x 1 kg

Karrén är en mycket populär detalj som kännetecknas av sin djupa smak tack vare dess höga och fina fettsammansättning. Fläskkarrén styckas ut med ben för att ge extra god smak och saftighet. Den rikliga marmorering gör skivad fläskkarré perfekt att grilla eller steka i pannan.

1 x 1 kg

Revbensspjäll av tjocka revben kännetecknas av dess höga fetthalt och köttighet. De blir som bäst när den förkokas eller tillagas i ugn innan den sedan marineras och läggs på grillen. Köttets fibrer släpper på så sätt från benen och blir möra och goda.

1 x 500 g

Vårt högkvalitativa bacon skiljer sig från mängden. Den är gjord av fläsksidan som saltats (rimmats) och därefter alspånsrökts enligt gamla svenska traditioner. Tack vare denna förädling kan vårt bacon med fördel ätas kall direkt från paketet. Använd gärna som smaksättare i grytor eller knaperstek i pannan.

1 x 500 g

Vår omtyckta falukorv av gammalt traditionellt recept. Den har ett fint tuggmotstånd med en fyllig köttsmak som förklaras genom den höga kötthalten (84%). KRAV-fläsket i korven är från Åsbergby Gård i Knivsta. Falukorven är i likhet med Gårdssällskapets övriga korvar helt fri från: gluten, mjölk, ägg, ärtprotein, soja och kolhydrater.

1 x 500 g

Vår något smalare grillkorv är mild i smaken och går hem i alla åldrar. Perfekt för den snabba måltiden! Gårdssällskapets grillkorv har en kötthalt på hela 84%. Korven är fri från gluten, laktos, mjölk, soja ,o-ärtprotein och ägg.

1 x 500 g

Heta är ett av våra lite kryddstarkare korvalternativ som är uppskattad för sin grövre struktur. Denna alspånsrökta variant är stoppad i äkta naturskinn och håller en kötthalt på hela 90%. Är i likhet med Gårdssällskapets övriga korvar helt fri från: gluten, mjölk, ägg, ärtprotein, soja och kolhydrater.

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Fläskkött att vara stolt över

I fläsklådan får du bra råvaror från Stockholms närmaste KRAV-grisuppfödare: Olle Linder på Åsbergby gård i Knivsta. Mindre än 1% av Sveriges grisar är ekologiska vilket gör oss extra stolta över möjligheten att kunna erbjuda denna låda. Våra grisar kan alltid gå utomhus, växer i en långsammare takt och får ekologiskt och KRAV-märkt foder. Det märks på kvalitén!

Här får du användbara detaljer som gör dina fläskrätter ännu godare. Revbensspjällen ger ett sönderfallande kött som smälter i munnen och karrén kan tillagas på höga temperaturer och fortfarande vara härligt saftig. Alla våra korvar har en hög kötthalt med en tydlig köttsmak. Den fina texturen ger korv med spänst som knäpper till när du tar en tugga av den. Som korv ska vara helt enkelt! 

Köttet är hängmörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Mer information
Enable Blocked Bundles Ja
Produkttyp EKO
Lådor som passar för Lilla hushållet

Byt produkt mot:

Avbryt This is error message