Kallrökt regnbågsfile
Kallrökt regnbågsfilé med tydlig röksmak. Ett omfattande hantverk ligger bakom: fisken torrsaltas, kallröks med sälgved och granris och kryddas slutligen med salt och vitpeppar.
Vid kallrökning är det max 25°C i ugnarna. Rökningen tar 12-16 timmar.
Innehållsförteckning
Regnbågslax, salt, vitpeppar, socker,meat_type=fish,next_week_expected_qty=1000,produkttyp=Sverige,prod_desc_custom_title=Om vår kallrökta regnbågsfile,restrict_delivery_from=3/17/25, 1:00 AM,restrict_delivery_to=3/30/25, 1:00 AM,shadow_stock=10000,usp=Vid kallrökning är det max 25°C i ugnarna. Rökningen tar 12-16 timmar.
Om vår kallrökta regnbågsfile
En fantastisk delikatess med mild, nyanserad röksmak. Ett gediget hantverk ligger bakom: regnbågsfilén torrsaltas varsamt och kallröks sedan med sälgved och granris hos Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. Der är en traditionell metod som kräver stor noggrannhet. Temperaturen får inte överstiga 24 °C, vilket innebär ständig uppsikt och känsla för eldens rytm. Resultatet är en len och mjäll fisk med smak av både rök och omsorg.
Serveringstips kallrökt regnbågsfile
Servera den kallrökta regnbågsfilén skivad tunt på en smörgås med färskost och dill, eller som en del av en förrätt med citron och kapris. Den passar även utmärkt i sallader eller som topping på en krämig potatissallad.
Läs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


