Vardagslådan

Ca 5.3 kg

En låda för dig som alltid vill ha något gott att se fram emot och att köttet du äter ska vara riktigt bra! Du får en fin blandning av svenskt ekologiskt kött, eldost och korv med hög kötthalt för en godare vardag.

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 295:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Vardagslådan

1 x 700 g

Lövbiff är tunna, möra skivor av vårt uppskattade innanlår som vanligen steks hastigt i panna på högsta värme. Eller fyll med din favoritfyllning och gör rullader. Passar mycket bra för såväl snabba vardagsmiddagar som festliga helgmiddagar.

1 x 500 g

Bacon gjord av fläsksida som rimmats och därefter alspånsrökts på traditionellt vis. Gott som det är eller som smaksättning i till exempel hamburgare och grytor, och som inlindning till stekar och kyckling.

Innehållsförteckning: Svålfritt sidfläsk*, salt, druvsocker **, antioxidationsmedel E301, E331, konserveringesmedel E250. *KRAV-Ekologisk ingrediens, **ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

1 x 500 g

Kotlettraden utan ben från KRAV gris, skivad och med behållen fettkappa för bästa smakupplevelse. Det är en väldigt fin detalj som kännetecknas av sin milda smak, mörhet och är tack vare det är väldigt lättlagad. I butiken ser man ofta kotlettraden benfri fast då under namnet ytterfilé. 

1 x 450 g

Vår högrevsfärs görs på högrev och oxbringa. Med hög fetthalt och grövre malning blir såväl hamburgarna som biffarna luftiga och saftiga. Perfekt för dig som vill testa ett alternativ till nötfärs! 

2 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

2 x 500 g

Vår omtyckta falukorv med en hög kötthalt är en favorit för alla åldrar. Den är gjord på ett gammalt traditionellt recept med goda kryddor som bland annat muskotnöt och har ett fint tuggmotstånd och fyllig smak.

Ingredienser: Griskött* (kötthalt ca 97%), fett från gris*, kryddor* (peppar, lök, koriander, muskotnöt, ingefära, cayenne) salt, antioxidationsmedel E331, E300 och konserveringsmedel E250. Fri från gluten, laktos, mjölk och ägg. *= Ekologisk råvara

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1150 KJ (280 kcal), fett 24 g (varav mättat fett 10 g),kolhydrat 0 g (varav sockerarter 0g), protein 15 g och salt 0.8 g.

2 x 400 g

En klassiker bland korvar. Välkryddad och med ett knäpp i skinnet när man tar första tuggan. Koka i lagerblad och kryddpeppar eller varför inte steka i en pasta. Perfekt för den snabba måltiden!

Ingredienser: Svenskt gris*- och nötkött* (kötthalt 74%), vatten, fett från gris*, potatismjöl*, salt, kryddor(bla. muskot*, ingefära*), lök*, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. Stoppad i fårtarm. *=ekologisk ingrediens. Fri från gluten,laktos,mjölk,soja,o-ärtprotein och ägg.

Näringsvärden/ 100 gr: Energi 1160 kJ/280 kcal, Fett 22 g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 5 g (varav sockerarter 0.5 g), protein 13 g, salt 2 g.

2 x 200 g

1 Eldost. En utmärkt grill- och stekost med mild sälta och en härlig smak av brynt smör. Tillverkad av Skärvångens Bymejeri. Namnet är registrerat och ägs av Sveriges gårdsmejerister. En svensk version av halloumi!

Innehållsförteckning: Pastöriserad KRAV-märkt komjölk, syrakultur, löpe, salt.

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410, kj 1682, fett 40-45% varav mättat fett 31%, protein 17%, kolhydrater 2.5%, varav sockerarter 2,5, salt 1,8%.

Fetthalt ca 40%.

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Ekologiska detaljer för en godare vardag
Klart att du inte ska behöva tulla på kvaliteten på vardagsmaten! I Vardagslådan får du ekologiska detaljer som är enkla att variera och tillaga.

Smakrika premiumkotletter som går fint att både steka och tillaga i ugn, rejält med nötfärs och högrevsfärs som går att variera i oändlighet och gräsbetad lövbiff att steka hel, göra rullader på eller strimla och använda i tacon. Korvar med hög kötthalt, vår älskade bacon och eldost – en svensk variant på halloumi med mjukare konsistens och smak av brynt smör.

Från ekologiska gårdar med god djurhållning
Utvalt för dig som prioriterar gräsbeteskött från svenska ekogårdar med god djurhållning veckans alla dagar.

Alltid färskt och mörat kött
Nötköttet är mörat, och såväl nöt- som fläskkött levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 35 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött eller ost per måltid.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng