
Kallrökt fjällröding
Smakrik fjällröding från Bergmans Fisk & Vilt som torrsaltats och kallrökts med granris och sälgved. Vinnare i nordiska mästerskapen i mathantverk 2022!
Hos Bergmans röks fisken i ugnar som eldas manuellt med ved och granris från skogen intill.
Innehållsförteckning
Fjällröding, salt, vitpeppar och socker.
Om vår kallrökta fjällröding
Kallrökt fjällröding från Malgomajsjön i Vilhelmina. Mathantverk från Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt. Fisken torrsaltas och kallröks varsamt över granris och sälgved, vilket ger en elegant balans mellan rökighet och fjällrödingens naturliga smakrikedom. Denna delikatess utsågs till vinnare i Nordic Artisan Food Awards 2022 med motiveringen: "En råvara som tagits omhand med stor känsla och kunskap och förädlats till en smakmässig hantverkssuccé!"
Serveringstips kallrökt fjällröding
Kallrökt fjällröding är färdig att servera. Njut av den på vörtbröd med färskost, som en elegant snitt med citroncrème eller som ett lyxigt inslag på buffén och smörgåsbordet. Även god att ha i paj eller i en krämig pasta med parmesan.
Läs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.