Semesterlådan

Ca 2.7 kg

En mindre låda för sommarens lata dagar! Du får ekologisk entrecote och högrevsfärs för två somriga middagar och ost&skinka till långfrukosten. Till kvällarna med något gott att dricka i handen passar svensk blåmögelost och krusbärsmarmelad perfekt.

895:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Semesterlådan

1 x 750 g

Entrecote är med sitt insprängda fett ett smakrikt och mört kött som går snabbt och enkelt att tillaga. På engelska kallas den Rib Eye, vilket kommer sig utav det "fettöga" som sitter mitt i biten. Skivad i perfekt storlek att steka.

1 x 900 g

Vår högrevsfärs görs på högrev och oxbringa. Med hög fetthalt och grövre malning blir såväl hamburgarna som biffarna luftiga och saftiga. Perfekt för dig som vill testa ett alternativ till nötfärs! 

1 x 210 g

En mögelost från Skärvångens Bymejeri med mild smak, blåmögel inuti och vitmögel på ytan.

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, blå/vitmögel, salt.

1 x 400 g

Vallrun är en smakrik kittost gjord på komjölk. Osten pressas under vasslen för att få till en tät ost som är mjuk och smidig, lätt att hyvla till frukostmackan. Den saltas och tvättas sen i ca tre veckor varje dag för att få en s.k. kittyta, som ger den en karaktäristisk smak. Den är lagrad i ca två månader, gjord av KRAV godkänd mjölk från Lögdbergs gård i Krokom och tillverkad av Skärvångens bymejeri.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *komjölk, syrakultur, löpe, salt. *=Krav-ekologisk

Näringsvärde: Per 100g: kcal 410, kj 1682, fett 45%, varav mättat 31%, protein 17%, kolhydrat 2,5% varav sockerarter 2,5 %, salt 1,8%. 12%

1 x 110 g

Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.

Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

1 x 150 g

Vår flatrökta skinka är ett exklusivt pålägg där vi varsamt saltar skinkinnanlår av helmuskel som sedan alspånsröks på traditionellt vis. Denna delikatess blir med sin fina röksmak en riktig höjdare på frukostfrallorna.

Ingredienser: Skinka av gris* (kötthalt 90%), vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301, E331. Består av helmuskel. *KRAV-certifierad råvara.

Näringsvärde per 100g: 500kJ. 120 kcal. Fett 4.9g, varav mättat fett 2,1g. Kolhydrater <0,5g, varav sockerarter <0,5g. Protein 20g, salt.

1 x 180 g

Vår skinka saltas, kokas och skivas tunt. Perfekt för såväl smörgåsen som att skiva och ha som tillbehör i en sallad.

Innehållsförteckning: Skinka av gris*, vatten, salt, druvsocker**,konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301, E331. Kötthalt 90%. Består av helmuskel. *Krav-ekologisk ingrediens, ** ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara.

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Lådan för långa sommardagar

Sommar är en tid för njutning. Med färdigskivad, ekologisk entrecote och högrevsfärs har du två härliga middagar hemma.

Entrecote är en favorit hos många. Tack vare sin rika marmorering är den mör och har fyllig nötsmak. Här räcker det med salt och peppar innan du lägger den på grillen eller i stekpannan.

De bästa burgarna gör du på högrevsfärs. Varför? Jo, högrev är en fett- och smakrik nötdetalj som sitter just bredvid entrecoten på djuret. Högreven maler vi grovt för maximal smak och textur. Vi tillför även mald bringa i färsen för en bättre fetthalt. Mums!

Till långfrukosten eller picknick-mackan får du kokt skinka, flatrökt skinka och hårdosten Vallrun från Skärvångens Bymejeri i Jämtland. 

Sist men inte minst packar vi ned en svensk blåmögelost, även den från prisbelönta Skärvångens Bymejeri. Den gifter sig perfekt med sötman i Berits hemkokta krusbärsmarmelad

Glad sommar!


Tips för lådan!

Så lyckas du med köttet

Några förberedelser och koll på innertemperaturer är allt du behöver för att bli en mästare vid grillen eller spisen:

Tips för grillmästaren >>

Bästa burgarna!

Klassiska burgare på högrevsfärs >>

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng