
Bacon
Rimmat och alspånsrökt bacon av ekologiskt sidfläsk. Ett smakrikt hantverk som passar lika bra till frukost som i matlagningen.
Vår bacon både varmröks och kallröks för perfekt smak.
Innehållsförteckning
Sidfläsk Eko som saltas i lake. best.av vatten, salt, Antioxidationsmedel:citrat, askorbat, socker EKO, konserveringsmedel: nitrit, Svensk råvara. Gjord på 100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.
Näringsvärde per 100 g
Energi 197KJ/469,5Kcal Fett 44,44g -varav mättat fett 19,85g Kolhydrat 0,18g -varav sockerarter <0,18g Protein 13,53g Salt 2,15g.
Om vårt bacon
Gårdssällskapets bacon görs av sidfläsk, en detalj som sitter på grisens sidor. Vårt bacon är rimmat och alspånsrökt på traditionellt vis; först kallrökt sedan varmrökt. Det ger en fyllig och rökig smak med fin sälta. Fläskköttet kommer från svenska, ekologiska och KRAV-märkta gårdar där grisarna får gå ute, böka fritt och äta ekologiskt foder. Det här är bacon som lyfter varje rätt, från knapriga skivor till frukost, till mustiga grytor, burgare eller som smakhöjare i en god carbonara.
Jättegod att linda runt tex kyckling eller sparris
Så tillagar du bacon
För knaperstekt bacon i panna: lägg skivorna i en kall, torr stekpanna och sätt på medelvärme. Låt steka i sitt eget fett tills de får fin färg, vänd försiktigt och låt rinna av på hushållspapper. För perfekt bacon i ugn: lägg skivorna på bakplåtspapper och baka i 200 °C i 10–15 minuter. Använd gärna bacon i såser, grytor, omeletter eller för att linda runt kött, kyckling eller rotfrukter innan stekning. Det ger fin smak och sälta.

Knaperstekt bacon är perfekt topping på soppan.
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.