Gårdssällskapet fyller 10 år
Björn, en av de tre barndomsvännerna från Jämtland som startade Gårdssällskapet, har i denna låda plockat ihop sina ekologiska favoriter för att fira vårt jubileum.
Här finns detaljer för långkok, härliga middagar och mustiga smaker som lockas fram när du ger dem tid och kärlek, puttrandes i en gryta eller på låg värme i ugnen.
Björn om lådan:
"När kvällarna blir mörkare finns det en plats i huset som lockar mig mer än alla andra – köket. Hösten är tiden för mustiga långkok och vällagad pasta. Matlagning som får ta tid. Djupa smaker som lockas fram när grytan puttrar på spisen hela dagen. Nu är tid att ta tillvara på det man skördat under året, i trädgården och skogen.
Jag älskar lamm. Jag återkommer alltid till Gårssällskapets recept på lammgryta med apelsin där både bog och lägg får koka länge tillsammans. Att ha kvar ben i lammdetaljerna ger så otroligt mycket smak till din gryta.
Höst och lamm hör ihop. Ju mer lamm desto bättre. Lammfärsen gör jag gärna biffar av, gärna i sällskap av fetaost och örter som rosmarin och timjan.
Nyheten i min låda är burratina från Frägsta mejeri i Hälsingland, som har vunnit guldmedalj i SM i mathantverk för sin burratina. Den är god tillsammans med tomater, en god olivolja, en nypa havssalt och basilika. En annan klassiker är att använda den som kronan på verket till en härlig pasta eller hemgjord pizza.
Kycklinglårfilé är smakrikare och lite fetare än kycklingfilé, och är därför perfekt i en pasta. Rejält med parmesan i såsen håller både stämningen runt bordet hög och höstkylan borta.
När man kommer hem från jobbet på fredagen är det skivad ryggbiff man längtar efter. Att stå och steka eller grilla den med ett glas rött vin i handen, det är en perfekt start på helgen. Krydda med salt och peppar och ös med smör. Det är allt som behövs. Potatis i alla former passar till, eller varför inte bara en sallad.
Jag har plockat ihop en låda som jag själv skulle vilja köpa. Hemma hos oss går det alltid åt mycket nötfärs så det är givet att det finns med i min låda. Jag lagar helst chili con carne eller en riktigt god köttfärssås."
Björn, Kenny och Petter
Björn, Kenny och Petter har fått plocka ihop varsin låda med sina ekofavoriter. Max 8 olika detaljer och EN ny detalj som vi inte haft i sortimentet tidigare. Så här blev Björns drömlåda som är sista lådan ut!
Från ekogårdar med god djuromsorg
Vårt kött kommer från svenska, ekologiska gårdar med god djuromsorg. Här får djuren röra sig fritt i stora hagar många månader om året. Att ha möjlighet att picka, böka och beta gör djuren gott.
Alltid färskt och mörat kött
Köttet är mörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.
Hur många måltider är det?
Ger ca 28 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/måltid.