Björns låda

Ca 4 kg

En höstig låda fylld med ekokött med djupa smaker. Här vankas mustiga långkok! Du får gräsbetat lamm, rejäla kycklinglårfiléer, mör ryggbiff, smakrik nöt- och lammfärs och för första gången: burrata.

1 295:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Björns låda

1 x 800 g

Den skivade ryggbiffen är en mångsidig och mör detalj med djup nötsmak – perfekt att tillreda om du vill ha något snabbt och lyxigt. Den går utmärkt att grilla, steka eller tillaga i ugn.

2 x 125 g

Eller "Burratina" är en delikatessmozzarella från Frägsta mejeri i Hälsingland! Krämigheten kommer från blandningen av grädde och tunna trådar mozzarellaost. God med olivolja och tomater eller på pizzan.

Tillverkad på svensk komjölk från bondgårdar i Hälsingland, och svensk grädde.

Innehållsförteckning: Komjölk, grädde 40%, vegetabiliskt ystenzym, salt, mjölksyra.

1 x 900 g

Lammbogen kommer med ben. Dessa bitar passar mycket bra i grytor som får stå och puttra länge på spisen. Köttet är marmorerat och har hög fetthalt vilket bidrar till en djup och fyllig smak.

1 x 800 g

Lammläggen kommer med ben. Dessa bitar passar mycket bra i grytor som får stå och puttra länge på spisen. Resultatet blir ett mycket saftigt sönderfallande kött med djupa smaker.

1 x 600 g

Kycklinglårfilé är fetare än kycklingfilé vilket ger ett mycket mört kött med god smak. Vi låter även skinnet sitta kvar, det blir en smakbärare som blir extra god om det får stekas krispigt!

1 x 450 g

Lammfärs ger oändligt med möjligheter! Den fina fetthalten gör att rätter som köttbullar och färsbiffar blir extra saftiga och smakrika. Perfekt både som vardagsmat och lite lyxigare helgmiddag helt enkelt.

1 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Gårdssällskapet fyller 10 år
Björn, en av de tre barndomsvännerna från Jämtland som startade Gårdssällskapet, har i denna låda plockat ihop sina ekologiska favoriter för att fira vårt jubileum.

Här finns detaljer för långkok, härliga middagar och mustiga smaker som lockas fram när du ger dem tid och kärlek, puttrandes i en gryta eller på låg värme i ugnen.

Björn om lådan:
"När kvällarna blir mörkare finns det en plats i huset som lockar mig mer än alla andra – köket. Hösten är tiden för mustiga långkok och vällagad pasta. Matlagning som får ta tid. Djupa smaker som lockas fram när grytan puttrar på spisen hela dagen. Nu är tid att ta tillvara på det man skördat under året, i trädgården och skogen.

Jag älskar lamm. Jag återkommer alltid till Gårssällskapets recept på lammgryta med apelsin där både bog och lägg får koka länge tillsammans. Att ha kvar ben i lammdetaljerna ger så otroligt mycket smak till din gryta.

Höst och lamm hör ihop. Ju mer lamm desto bättre. Lammfärsen gör jag gärna biffar av, gärna i sällskap av fetaost och örter som rosmarin och timjan.

Nyheten i min låda är burratina från Frägsta mejeri i Hälsingland, som har vunnit guldmedalj i SM i mathantverk för sin burratina. Den är god tillsammans med tomater, en god olivolja, en nypa havssalt och basilika. En annan klassiker är att använda den som kronan på verket till en härlig pasta eller hemgjord pizza.

Kycklinglårfilé är smakrikare och lite fetare än kycklingfilé, och är därför perfekt i en pasta. Rejält med parmesan i såsen håller både stämningen runt bordet hög och höstkylan borta.

När man kommer hem från jobbet på fredagen är det skivad ryggbiff man längtar efter. Att stå och steka eller grilla den med ett glas rött vin i handen, det är en perfekt start på helgen. Krydda med salt och peppar och ös med smör. Det är allt som behövs. Potatis i alla former passar till, eller varför inte bara en sallad.

Jag har plockat ihop en låda som jag själv skulle vilja köpa. Hemma hos oss går det alltid åt mycket nötfärs så det är givet att det finns med i min låda. Jag lagar helst chili con carne eller en riktigt god köttfärssås."

Björn, Kenny och Petter
Björn, Kenny och Petter har fått plocka ihop varsin låda med sina ekofavoriter. Max 8 olika detaljer och EN ny detalj som vi inte haft i sortimentet tidigare. Så här blev Björns drömlåda som är sista lådan ut! 

Från ekogårdar med god djuromsorg
Vårt kött kommer från svenska, ekologiska gårdar med god djuromsorg. Här får djuren röra sig fritt i stora hagar många månader om året. Att ha möjlighet att picka, böka och beta gör djuren gott. 

Alltid färskt och mörat kött
Köttet är mörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 28 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/måltid. 

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng