Charklådan

Ca 1.5 kg

Obs! Slutsåld. Vi har inget datum för när vi har Charklådan i sortimentet igen.

All vår godaste chark och ost i en och samma låda. Prisbelönt brie tar plats bredvid smakrika chili- och vitlöksölkorvar, lufttorkad fänkålssalami, hemkokt marmelad och andra läckerheter. Allt du behöver till vintermyset!

855:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Charklådan

1 x 100 g

En salami med smak av fänkål och rödvin. Röks och lufttorkas av Margona på Fågelbergets chark i Gäddede. Perfekt såväl för charkbrickan som när man vill göra en lyxig smörgås!

Innehållsförteckning: Griskött (KRAV), salt, svartpeppar, fänkålsfrö, vitpeppar, vitlök, rödvin, socker.

1 x 100 g

Fläskkarré som lufttorkas hos Margona uppe på Fågelberget. Perfekt att skiva tunt för snacks eller att toppa en sallad med.

1 x 100 g

Lufttorkad älgstek med djup älgsmak från Margona på Fågelberget. Perfekt att skiva som tilltugg!

1 x 200 g

En smakrik ölkorv med hög kötthalt och en utsökt ton av vitlök. Använd som tilltugg eller smaksättare i en mustig gryta.

Innehållsförteckning: Griskött, koksalt, vitlökspulver, paprikapulver, vitpeppar, stabiliseringsämne (E451), cayennepeppar, ingefära, antioxidiationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250)

Näringsvärde per 100 g: energi (1350kJ/320kcal), fett 23g (varav mättat fett 10 g), kolhydrat 1,2 g (varav sockerart 0,0 g), protein 19g, salt 2,8 g.

Till 100 g korv har 119 g kött använts.

1 x 200 g

En smakrik ölkorv med hög kötthalt för dig som gillar hetta. Använd som tilltugg eller smaksättare i en mustig gryta.

Innehållsförteckning: Griskött, koksalt, cayennepeppar, paprikapulver, vitpeppar, stabiliseringsämne (E451), ingefära, antioxidiationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250)

Näringsvärde per 100 g: energi (1350kJ/320kcal), fett 23g (varav mättat fett 10 g), kolhydrat 0,6 g (varav sockerart 0,0 g), protein 19g, salt 2,8 g.

Till 100 g korv har 119 g kött använts.

 

 

 

1 x 210 g

En mögelost från Skärvångens Bymejeri med mild smak, blåmögel inuti och vitmögel på ytan.

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, blå/vitmögel, salt.

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

1 x 200 g

Vallrun är en smakrik kittost gjord på komjölk. Osten pressas under vasslen för att få till en tät ost som är mjuk och smidig, lätt att hyvla till frukostmackan. Den saltas och tvättas sen i ca tre veckor varje dag för att få en s.k. kittyta, som ger den en karaktäristisk smak. Den är lagrad i ca två månader, gjord av KRAV godkänd mjölk från Lögdbergs gård i Krokom och tillverkad av Skärvångens bymejeri.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *komjölk, syrakultur, löpe, salt. *=Krav-ekologisk

Näringsvärde: Per 100g: kcal 410, kj 1682, fett 45%, varav mättat 31%, protein 17%, kolhydrat 2,5% varav sockerarter 2,5 %, salt 1,8%. 12%

1 x 110 g

Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.

Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg.

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt.
*KRAV

 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Vår godaste chark och ost
Tillsammans med våra kära, prisbelönta mathantverkare har vi tagit fram denna låda som innehåller våra allra godaste chark och ostar. Bakom lådan ligger otaliga timmar passion, förädling och kärlek för hantverket. Det märks såväl på smak som kvalitén på mathantverken i lådan! 

Skärvångens Bymejeri – prisbelönta ostar
I Krokoms kommun ystar gänget på Skärvångens Bymejeri ostar så det står härliga till. Och de ystar inte bara ostar för ystandets skull, utan gör det med den äran. Deras medaljsmyckning talar för sig själv. Här ryms bland annat två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den, och de andra ostarna, med fördel bli rumstempererade innan du äter dem för att aromerna ska blomma ut ordentligt.

Margona – utsökt chark
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona och lufttorkar och kallröker en mängd olika typer av kött. För henne är det viktigt att du känner smaken av det kött det är, i detta fall fläsk eller hjort. Kryddningen måste vara perfekt balanserad och inte ta över. Och hon lyckas verkligen – fläskkarrén, fänkålssalamin och älgsteken är otroligt goda!

Berit – hemkokt marmelad
Hemma hos berit på Rönngården, i Jämtland, puttrar ständigt något kok med marmelad, sylt eller chutney. Alla de bär eller örter som ryms i kastrullerna är plockade på den egna gården eller i skogen. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan; från att plocka bären till att sätta på ettiketter på burkarna. Krusbärsmarmeladen gifter sig verkligen med ostarna!

Ölkorv och surdegsknäcke
Vi är väldigt glada att numera kunna erbjuda ölkorv och var passar ölkorvar bättre än i en charklåda?! Korvarna har givetvis hög kötthalt och rejält med smak, den ena med tydlig kryddning av chili, den andra med vitlök... mums! Som om det inte vore nog får du även ekologiskt surdegsknäcke från Lokal i Kumla. Likt Skärvångens ostar är Lokals surdegsbröd flerfaldigt prisbelönt i SM i mathantverk.

Begränsat antal
Charklådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng