Beskrivning
Mat för en riktig festmåltid
I Fars dag-lådan får du vårt godaste ekologiska kött och våra mest utsökta mathantverk. Som tilltugg packar vi ned chark från Margona på Fågelberget. Till middag har vi valt ut kallrökt regnbågsfilé till förrätt. Vår finaste nötdetalj, oxfilé, som huvudrätt.
Till aveccen bjussar vi på hemkokt marmelad från Berit på Rönngården, krämig brieost från Skärvångens Bymejeri och sprött finknäcke från Lokal.
Prisbelönt mathantverk
Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är de! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererade innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt.
Likt Skärvången är Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla, flerfaldigt prisbelönta i SM i mathantverk för deras surdegsbröd. I det här fallet perfekt smaksatt med ramslök.
Priserna tar inte slut där. Någon som är van vid att motta guldmedaljer i SM i mathantverk är Martin och gänget på Bergmans Fisk & Vilt. Det förvånar oss inte! Martins fisk är den godaste vi ätit. Här får du en torrsaltad regnbågsfilé, rökt med granris och sälgved.
Underbart god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona som lufttorkar och kallröker vårt ekologiska kött och vilt för chark fullpackat med smak!
Marmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bär till att sätta etiketter på burkarna.
Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!
Begränsat antal
Fars dag-lådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa. PS. Köper du den med din Stamkundslåda som tillval är den 100kr billigare!