Fars dag-lådan

ca 2.1 kg

Bjud pappa på en helkväll med smakrik chark som tilltugg, prisbelönt fjällfisk som förrätt och mör gräsbetad oxfilé till huvudrätt. Ost, marmelad och finknäcke till avecen. Från svenska mathantverkare och ekologiska gårdar.

1 395:-

Innehåll - Fars dag-lådan

1 x 1 kg

Vår möraste nötdetalj. Med mild och rund köttsmak är salt och peppar allt som krävs. Låt den vila några minuter efter tillagning för att bevara köttsafterna i köttet.

Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.

1 x 350 g

Smakrik regnbågsfilé från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar och socker. 

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till en god ost.

Innehållsförteckning: hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV-pektin från citronskal).

2 x 100 g

En salami med smak av fänkål och rödvin. Röks och lufttorkas av Margona på Fågelbergets chark i Gäddede. Perfekt såväl för charkbrickan som när man vill göra en lyxig smörgås!

Innehållsförteckning: Griskött (KRAV), salt, svartpeppar, fänkålsfrö, vitpeppar, vitlök, rödvin, socker.

1 x 100 g

Fläskkarré som lufttorkas hos Margona uppe på Fågelberget. Perfekt att skiva tunt för snacks eller att toppa en sallad med.

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg.

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt.
*KRAV

 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Mat för en riktig festmåltid 
I Fars dag-lådan får du vårt godaste ekologiska kött och våra mest utsökta mathantverk. Som tilltugg packar vi ned chark från Margona på Fågelberget. Till middag har vi valt ut kallrökt regnbågsfilé till förrätt. Vår finaste nötdetalj, oxfilé, som huvudrätt.

Till aveccen bjussar vi på hemkokt marmelad från Berit på Rönngården, krämig brieost från Skärvångens Bymejeri och sprött finknäcke från Lokal.

Prisbelönt mathantverk 
Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är de! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererade innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt. 

Likt Skärvången är Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla, flerfaldigt prisbelönta i SM i mathantverk för deras surdegsbröd. I det här fallet perfekt smaksatt med ramslök. 

Priserna tar inte slut där. Någon som är van vid att motta guldmedaljer i SM i mathantverk är Martin och gänget på Bergmans Fisk & Vilt. Det förvånar oss inte! Martins fisk är den godaste vi ätit. Här får du en torrsaltad regnbågsfilé, rökt med granris och sälgved. 

Underbart god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona som lufttorkar och kallröker vårt ekologiska kött och vilt för chark fullpackat med smak!

Marmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bär till att sätta etiketter på burkarna.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!

Begränsat antal
Fars dag-lådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa. PS. Köper du den med din Stamkundslåda som tillval är den 100kr billigare!

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng