Helglådan

Ca 2.7 kg

Helgen är räddad! En låda härligheter för hela helgen - ekologisk, gräsbetad entrecote och högrevsfärs för två goda middagar, ost & skinka till långfrukosten samt ost & marmelad till fredagsmyset. Nu tar vi helg.

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
895:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Helglådan

1 x 750 g

Entrecote är med sitt insprängda fett ett smakrikt och mört kött som går snabbt och enkelt att tillaga. På engelska kallas den Rib Eye, vilket kommer sig utav det "fettöga" som sitter mitt i biten. Skivad i perfekt storlek att steka.

1 x 900 g

Vår högrevsfärs görs på högrev och oxbringa. Med hög fetthalt och grövre malning blir såväl hamburgarna som biffarna luftiga och saftiga. Perfekt för dig som vill testa ett alternativ till nötfärs! 

1 x 400 g

Vallrun är en smakrik kittost gjord på komjölk. Osten pressas under vasslen för att få till en tät ost som är mjuk och smidig, lätt att hyvla till frukostmackan. Den saltas och tvättas sen i ca tre veckor varje dag för att få en s.k. kittyta, som ger den en karaktäristisk smak. Den är lagrad i ca två månader, gjord av KRAV godkänd mjölk från Lögdbergs gård i Krokom och tillverkad av Skärvångens bymejeri.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *komjölk, syrakultur, löpe, salt. *=Krav-ekologisk

Näringsvärde: Per 100g: kcal 410, kj 1682, fett 45%, varav mättat 31%, protein 17%, kolhydrat 2,5% varav sockerarter 2,5 %, salt 1,8%. 12%

1 x 210 g

En mögelost från Skärvångens Bymejeri med mild smak, blåmögel inuti och vitmögel på ytan.

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, blå/vitmögel, salt.

1 x 110 g

Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.

Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

1 x 180 g
Tunt skivad basturökt karré, saftig med tydlig röksmak. Perfekt till den lyxiga smörgåsen eller på charkbrickan.
1 x 180 g

Vår skinka saltas, kokas och skivas tunt. Perfekt för såväl smörgåsen som att skiva och ha som tillbehör i en sallad.

Innehållsförteckning: Skinka av gris*, vatten, salt, druvsocker**,konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301, E331. Kötthalt 90%. Består av helmuskel. *Krav-ekologisk ingrediens, ** ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara.

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Mat för helgmyset

Helglådan passar dig som vill äta gott hela helgen. Till middagarna har vi valt ut favoriter med enkel tillagning som passar både stora och små - hängmörad entrecote, och smakrik färs för saftiga hamburgare. Grilla eller stek, och servera med dina favorittillbehör. Enklare och godare kan det inte bli.

Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden, och du får kött utan antibiotika eller GMO. Bra va?!

Köttet är hängmörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Tips! Välj till bacon och servera långfrukost med amerikanska pannkakor, sirap och knaperstekt bacon. Äntligen helg!

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng