Hjortrostbiff

Hjortrostbiff är en mör och smakrik detalj som passar lika väl att helstekas i ugn som att skivas tunt och stekas i en het panna och ösa med smör.
Jättegod som förrätt i en råbiff eller carpaccio.

Om vår hjortrostbiff

Hjortrostbiff är en mör detalj med elegant viltsmak. Köttet kommer från svenska hjortar och har en naturligt låg fetthalt, vilket gör det både magert och smakrikt. Rostbiffen är lika god att helsteka och skiva tunt som att steka hastigt i panna och ösa med smör för en perfekt yta och saftig insida.

100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.

Så tillagar du hjortrostbiff

Låt rostbiffen vila i rumstemperatur innan du börjar. Bryn köttet hastigt i en het panna med smör för en fin yta och sätt sedan in det i ugnen på låg värme. Ta ut steken när den når cirka 58 °C och låt vila på ett lutande fat i minst 15 minuter så att köttsaften fördelas jämnt. Skär upp i tunna skivor – alltid mot fibrerna – för att få ett riktigt mört och saftigt resultat.

Recept med vilt

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.