
Kassler
Alspånsrökt kassler av ekologiskt svenskt griskött. Färdig att äta och full av smak.
Namnet kommer från den tyske slaktaren Cassel. Det sägs hans metod att salta och röka kotlettrad blev poppis när det begav sig på 1800-talet.
Innehållsförteckning
Kotlett av gris** som saltas i lake best.av, vatten, salt, antioxidationsmedel: citrat, askorbat, socker*, konserveringsmedel: nitrit. Svensk ekologisk råvara. **Ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige. *Ekologisk ingrediens.
Näringsvärde per 100 g
Energi 419,8KJ/100,0Kcal. Fett 3,32g - varav mättat fett 1,23g. Kolhydrat 0,26g - varav sockerarter 0,26g. Protein 16,59g. Salt 2,7g.
Om vår kassler
Vår kassler görs på kotlettrad med fettkappa från svenska ekologiska och KRAV-märkta grisar. Köttet saltas varsamt och alspånsröks långsamt, vilket ger en saftig och mild sälta med fin röksmak. Fettkappan behålls under rökningen för att ge extra smak och saftighet. Färdig att äta. Kassler är perfekt att skiva ner i en sallad, ha som bas i en krämig pastasås eller gratinera i en klassisk kasslergratäng.
Så tillagar du kassler
Kassler är färdiglagad och klar att servera kall i tunna skivor på smörgås eller i sallad. Vill du äta den varm kan den stekas lätt, gratineras med ost och grädde eller användas i en krämig pastarätt. Testa att blanda strimlad kassler med lök, vitlök, crème fraîche och persilja – rör ner nykokt pasta och toppa med parmesan och svartpeppar.

Pastagratäng med kassler är perfekt vardagsmat.
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.