Bogbladskotletter med champinjonsås

30 min
4 port

Kotletter

  • Ca 1 kg bogbladskotletter
  • 50 g smör
  • Salt och svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 200 g ruccola
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja

Sås

  • 2.5 dl creme fraiche
  • 250 g champinjoner
  • 1 gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk kalvbuljong

Gör så här

    1. Smält smör tillsammans med olja i en panna, salta och peppra dina kotletter och stek ca 4 minuter på varje sida tillsammans med en vitlök i pannan. Ös under stektiden kotletterna med vätskan i pannan.  
    2. Skiva potatisen och stek i pannan med köttet. 

    3. När köttet är genomstekt (temperatur 72 grader) så tar du av dom och låter vila, låt potatisen gå ett par minuter till.  
    4. Hacka lök och skiva champinjoner, stek i samma panna som kött och potatis på låg värme med en klick smör. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och koka ihop. Tycker du den blir för tjock tillsätt 1 dl vatten.

    5. Blanda upp potatisen med ruccolan lite salt och peppar. 

Fler recept med bogbladskotletter

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!