Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
4 port

Kotletter

  • Ca 1 kg bogbladskotletter
  • 50 g smör
  • Salt och svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 200 g ruccola
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja

Sås

  • 2.5 dl creme fraiche
  • 250 g champinjoner
  • 1 gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk kalvbuljong

Bogbladskotletter med champinjonsås

Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter

Gör så här:

    1. Smält smör tillsammans med olja i en panna, salta och peppra dina kotletter och stek ca 4 minuter på varje sida tillsammans med en vitlök i pannan. Ös under stektiden kotletterna med vätskan i pannan.  
    2. Skiva potatisen och stek i pannan med köttet. 

    3. När köttet är genomstekt (temperatur 72 grader) så tar du av dom och låter vila, låt potatisen gå ett par minuter till.  
    4. Hacka lök och skiva champinjoner, stek i samma panna som kött och potatis på låg värme med en klick smör. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och koka ihop. Tycker du den blir för tjock tillsätt 1 dl vatten.

    5. Blanda upp potatisen med ruccolan lite salt och peppar. 

Fler recept med Bogbladskotletter

  • Banh mi - vietnamesisk macka
    4 port
    Bogbladskotletter
  • Långkokt bogbladsragu med pasta
    ca 4 port
    Bogbladskotletter
  • Grillad bogbladskotlett med gratinerad fänkål och dragonsås
    ca 3-4 port
    Bogbladskotletter
  • Apelsinkotletter med potatis
    ca 4 port
    Bogbladskotletter

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA