
Bulgogi med spenat och böngroddar
30 min + 30 min marinad
6 port
Ingredienser
- 1 kg hel entrecote
- 1 dl ljus soja
- 0.5 dl vitt vin
- 2 msk sesamolja
- 2 msk strösocker
- 1 päron
- 4 vitlöksklyftor
- Jasminris
- Salladsblad
- 2 salladslökar
Sojamarinerad spenat
- 200 g färsk spenat
- 2 msk ljus soja
- 1 msk risvinäger
Sesammarinerade böngroddar
- 150 g färska böngroddar
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk rostade sesamfrön
Srirachamajonäs
- 2 dl majonäs
- 1-2 msk sriracha
- 1 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här
- Rör ihop soja, vin, sesamolja och strösocker. Riv päronet och blanda ner i marinaden tillsammans med pressad vitlök. Skiva köttet så tunt du kan (placera gärna köttet i frysen en stund innan du ska skiva det så kommer det gå lättare) och lägg i marinaden, minst 30 minuter men gärna över natten om du har möjlighet.
-
Koka riset enligt anvisningar. Blanda upp din majonäs med sriracha, sesamolja och sesamfrön. Hacka salladslöken. Ställ allt åt sidan.
-
Lägg spenaten i ett durkslag. Koka upp 1.5 liter vatten och häll över spenaten. Skölj sedan i kallt vatten, krama ur den och lägg i en skål. Häll på sojan och risvinäger, blanda runt.
-
Lägg böngroddarna i durkslaget och gör samma process med dom, tillsätt resten av ingredienserna och blanda runt.
-
Hetta upp en panna, stek köttet på hög värme lite i taget så du inte kyler ner pannan och lägg på en tallrik när det är klart. Lägg ihop rätten i salladsblad.