Bulgogi med spenat och böngroddar

30 min + 30 min marinad
6 port

Ingredienser

  • 1 kg hel entrecote
  • 1 dl ljus soja
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 päron
  • 4 vitlöksklyftor
  • Jasminris 
  • Salladsblad
  • 2 salladslökar

Sojamarinerad spenat

  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger

Sesammarinerade böngroddar

  • 150 g färska böngroddar
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Srirachamajonäs

  • 2 dl majonäs
  • 1-2 msk sriracha
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Rör ihop soja, vin, sesamolja och strösocker. Riv päronet och blanda ner i marinaden tillsammans med pressad vitlök. Skiva köttet så tunt du kan (placera gärna köttet i frysen en stund innan du ska skiva det så kommer det gå lättare) och lägg i marinaden, minst 30 minuter men gärna över natten om du har möjlighet. 
  2. Koka riset enligt anvisningar. Blanda upp din majonäs med sriracha, sesamolja och sesamfrön. Hacka salladslöken. Ställ allt åt sidan. 

  3. Lägg spenaten i ett durkslag. Koka upp 1.5 liter vatten och häll över spenaten. Skölj sedan i kallt vatten, krama ur den och lägg i en skål. Häll på sojan och risvinäger, blanda runt. 

  4. Lägg böngroddarna i durkslaget och gör samma process med dom, tillsätt resten av ingredienserna och blanda runt. 

  5. Hetta upp en panna, stek köttet på hög värme lite i taget så du inte kyler ner pannan och lägg på en tallrik när det är klart. Lägg ihop rätten i salladsblad. 

Fler recept med entrecote

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!