15 min
6 port

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2.5 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek / 1 msk shirachasås

Chilimajonnäs

Gör så här:

  1. Separera äggulorna från äggvitan och lägg äggulorna i en skål tillsammans med dijonsenapen och vinägern, vispa ihop. 
  2. Tillsätt nu oljan långsamt och vispa samtidigt. När du fått i hälften av oljan och majonäsen börjar bli fast kan du hälla i resterande olja lite snabbare. Smaka upp med salt, peppar och ibland även lite extra vinäger.

  3. Smaksätt nu din majonäs med antingen sambal oelek eller shirachasås och ibland lite extra salt. Väljer du sambal så låt såsen stå minst 30 minuter så chilin hinner ge smak. 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA