
Chorizopizza
ca 40 min
ca 4-6 port
Fyllning
- 2 dl tomatsås
- 2 st gula lökar
- 1/2 st squash
- 3 st chorizo
- 200g mozzarella
- Färsk basilika
Pizzadeg
- 50 g jäst
- 3 dl fingervarmt vatten
- 2 msk olja
- 2 tsk salt
- 8 dl vetemjöl
Gör så här
- Smula ner jästen i vattnet och tillsätt olja. Blanda i salt. Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop det till en jämn boll. Låt degen jäsa ca 1-2 timmar.
- Ta degen ur skålen och dela den i 2 bitar. Kavla sen ut bitarna till önskad form på ett mjölat underlag.
- Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme.
- Förbered din topping medan ugnen blir varm. Skiva grönsakerna tunt, smula osten. Skär ett snitt i chorizon och ta ur köttet.
- Lägg toppingen på den utkavlade pizzan. Börja med att bred på tomatsås och ost, toppa därefter med grönsaker och korv.
- Stoppa in pizzan på en plåt mitt i ugnen och baka ca 8 minuter eller tills den fått fin färg.
- Toppa pizzan med några kvistar färsk basilika.
- Om du har en pizzasten kan du grilla pizzan på den, men det går alldeles utmärkt utan.