Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
6 pers

Coleslaw

  • 2 st morötter
  • 1 liten spetskål
  • 2 st knipplök
  • 2 dl majonäs 
  • 0.75 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 50 g hasselnötter

Coleslaw med hasselnötter

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Blanda ihop majonäs, creme fraiche, senap, riv i vitlöken samt cezt och saft från citronen i en skål. Riv i morötterna, skiva vitkålen, lök och lägg i skålen och blanda till sist i hasselnötterna. Smaka upp med citron, salt och peppar.
  2. Vill du göra din egen majonäs? Absolut, då tar du 1 st äggula, 1 dl olja, 0.5 msk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger. Blanda ägg, senap och vinäger i en bunke, häll sedan i oljan sakta och försiktigt samtidgt som du vispar. Smaka upp med salt och peppar. 


    Tips:

    - Med fördel gör du din coleslaw kvällen innan och låter stå i kylen över natten. Detta gör att smakerna sätter sig och rotfrukterna mjuknar lite. Ta då i hasselnötterna innan servering, där vill du ha lite crunch. 



Fler recept med Tillbehör

  • Grillad gemsallad med fetaost och syrad lök
    4-6 port
    Tillbehör
  • Fransk potatissallad
    4-6 port
    Tillbehör
  • Grillad majskolv med västerbottenost
    4-6 port
    Tillbehör
  • Grillad sparris med parmesan och ruccola
    4-6 port
    Tillbehör

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA