Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här
30 min
6 pers

Coleslaw

  • 2 st morötter
  • 1 liten spetskål
  • 2 st knipplök
  • 2 dl majonäs 
  • 0.75 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 50 g hasselnötter

Coleslaw med hasselnötter

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Blanda ihop majonäs, creme fraiche, senap, riv i vitlöken samt cezt och saft från citronen i en skål. Riv i morötterna, skiva vitkålen, lök och lägg i skålen och blanda till sist i hasselnötterna. Smaka upp med citron, salt och peppar.
  2. Vill du göra din egen majonäs? Absolut, då tar du 1 st äggula, 1 dl olja, 0.5 msk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger. Blanda ägg, senap och vinäger i en bunke, häll sedan i oljan sakta och försiktigt samtidgt som du vispar. Smaka upp med salt och peppar. 


    Tips:

    - Med fördel gör du din coleslaw kvällen innan och låter stå i kylen över natten. Detta gör att smakerna sätter sig och rotfrukterna mjuknar lite. Ta då i hasselnötterna innan servering, där vill du ha lite crunch. 



Fler recept med Tillbehör

  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör
  • Smördegstoast chorizo
    4 port
    Tillbehör
  • Vispat kantarellsmör med örter
    4 port
    Tillbehör
  • Broccoligratäng med bacon, såklart
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA