30 min
6 pers

Coleslaw

  • 2 st morötter
  • 1 liten spetskål
  • 2 st knipplök
  • 2 dl majonäs 
  • 0.75 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 50 g hasselnötter

Coleslaw med hasselnötter

Gör så här:

  1. Blanda ihop majonäs, creme fraiche, senap, riv i vitlöken samt cezt och saft från citronen i en skål. Riv i morötterna, skiva vitkålen, lök och lägg i skålen och blanda till sist i hasselnötterna. Smaka upp med citron, salt och peppar.
  2. Vill du göra din egen majonäs? Absolut, då tar du 1 st äggula, 1 dl olja, 0.5 msk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger. Blanda ägg, senap och vinäger i en bunke, häll sedan i oljan sakta och försiktigt samtidgt som du vispar. Smaka upp med salt och peppar. 


    Tips:

    - Med fördel gör du din coleslaw kvällen innan och låter stå i kylen över natten. Detta gör att smakerna sätter sig och rotfrukterna mjuknar lite. Ta då i hasselnötterna innan servering, där vill du ha lite crunch. 



Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA