30 min
6 pers
Coleslaw
- 2 st morötter
- 1 liten spetskål
- 2 st knipplök
- 2 dl majonäs
- 0.75 dl creme fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 citron
- 50 g hasselnötter
Coleslaw med hasselnötter
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Blanda ihop majonäs, creme fraiche, senap, riv i vitlöken samt cezt och saft från citronen i en skål. Riv i morötterna, skiva vitkålen, lök och lägg i skålen och blanda till sist i hasselnötterna. Smaka upp med citron, salt och peppar.
-
Vill du göra din egen majonäs? Absolut, då tar du 1 st äggula, 1 dl olja, 0.5 msk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger. Blanda ägg, senap och vinäger i en bunke, häll sedan i oljan sakta och försiktigt samtidgt som du vispar. Smaka upp med salt och peppar.
Tips:
- Med fördel gör du din coleslaw kvällen innan och låter stå i kylen över natten. Detta gör att smakerna sätter sig och rotfrukterna mjuknar lite. Ta då i hasselnötterna innan servering, där vill du ha lite crunch.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA