Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 45 min
ca 6 port

Fetaostbiffar

  • 1 kg högrevsfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk timjan färsk (häften om torkad)
  • 0,5 citron
  • 1 tsk sambal oelek
  • 300 g fetaost

Rissallad

  • 3 dl rött ris
  • Sallad
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 0,5 dl vinägrett

Ajvaryoghurt

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar
  • 1 tsk paprikapulver

Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning med en grönsaksbuljongtärning istället för salt.
  2. Blanda yoghurt med ajvar och paprikapulver och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda färsen med ägg, timjan, skal och saft från citronen, sambal, salt och svartpeppar. Tärna fetaosten och fördela i färsen. Forma till 12 biffar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på både sidor så de får fin färg och är rosa i mitten.
  5. Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i klyftor. Blanda riset med vinägrett och rör sedan ner sallad, lök och tomat.
  6. Servera biffarna med salladen och såsen.

Fler recept med Högrevsfärs

  • Grillad hamburgare med ädelost och karamelliserad lök
    6 port
    Högrevsfärs| nötfärs
  • Högrevsbiffar på grönsaksbädd med ajvaryoghurt
    6 port
    Högrevsfärs
  • Högrevsköttbullar
    ca 40 köttbullar
    Högrevsfärs
  • Chiligryta med bönsalsa, picklad rödlök och guacamole
    ca 6 port
    Högrevsfärs|Innanlår|Bacon

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA