Ca 45 min
Ca 6 port

Fetaostbiffar

  • 1 kg högrevsfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk timjan färsk (häften om torkad)
  • 0,5 citron
  • 1 tsk sambal oelek
  • 300 g fetaost

Rissallad

  • 3 dl rött ris
  • Sallad
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 0,5 dl vinägrett

Ajvaryoghurt

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar
  • 1 tsk paprikapulver

Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning med en grönsaksbuljongtärning istället för salt.
  2. Blanda yoghurt med ajvar och paprikapulver och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda färsen med ägg, timjan, skal och saft från citronen, sambal, salt och svartpeppar. Tärna fetaosten och fördela i färsen. Forma till 12 biffar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på både sidor så de får fin färg och är rosa i mitten.
  5. Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i klyftor. Blanda riset med vinägrett och rör sedan ner sallad, lök och tomat.
  6. Servera biffarna med salladen och såsen.

Fler recept med Högrevsfärs

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Burgare med jalapeñomajo
    Ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs
  • Burgare med örtaioli
    ca 7-8 port
    Högrevsfärs| tärnat bacon
  • Burgare med chipotlemajo
    ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA