Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt

ca 45 min
ca 6 port

Fetaostbiffar

  • 1 kg högrevsfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk timjan färsk (häften om torkad)
  • 0,5 citron
  • 1 tsk sambal oelek
  • 300 g fetaost

Rissallad

  • 3 dl rött ris
  • Sallad
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 0,5 dl vinägrett

Ajvaryoghurt

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning med en grönsaksbuljongtärning istället för salt.
  2. Blanda yoghurt med ajvar och paprikapulver och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda färsen med ägg, timjan, skal och saft från citronen, sambal, salt och svartpeppar. Tärna fetaosten och fördela i färsen. Forma till 12 biffar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på både sidor så de får fin färg och är rosa i mitten.
  5. Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i klyftor. Blanda riset med vinägrett och rör sedan ner sallad, lök och tomat.
  6. Servera biffarna med salladen och såsen.

Fler recept med högrevsfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!