
Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan
45 min
6 port
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré med ben (skivad)
- Ca 1 msk färsk hackad chili (tänk på att den kan variera i styrka, smaka först)
- 2 msk honung
- 2 klyftor vitlök
- Salt och peppar
Potatissallad
- 800 g färskpotatis
- 100 g parmesanost
- 1 kruka basilika
- 6 msk olivolja
- Blandsallad
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här
- Blanda honung, chili och riven vitlök i en skål och gnid sedan in marinaden i fläsket. Salta och peppra köttbitarna ordentligt.
-
Koka din färskpotatis, riv parmesanen och hacka upp basilikan - lägg åt sidan.
-
Grilla köttet ca 5 minuter på varje sida på direkt värme. Lägg sedan köttbitarna för att vila minst 5-10 minuter.
-
När potatisen har kokat klart häller du av den, tillsätter sallad, hälften av parmesanosten, olivoljan och basilikan. Smaka upp med salt och peppar.
-
Servera fläskkarrén med potatissalladen, strö över lite parmesanost, ringla olivolja och gärna lite flingsalt.