Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan

45 min
6 port

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré med ben (skivad)
  • Ca 1 msk färsk hackad chili (tänk på att den kan variera i styrka, smaka först) 
  • 2 msk honung
  • 2 klyftor vitlök 
  • Salt och peppar

Potatissallad

  • 800 g färskpotatis
  • 100 g parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 6 msk olivolja
  • Blandsallad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda honung, chili och riven vitlök i en skål och gnid sedan in marinaden i fläsket. Salta och peppra köttbitarna ordentligt.
  2. Koka din färskpotatis, riv parmesanen och hacka upp basilikan - lägg åt sidan.  

  3. Grilla köttet ca 5 minuter på varje sida på direkt värme. Lägg sedan köttbitarna för att vila minst 5-10 minuter.

  4. När potatisen har kokat klart häller du av den, tillsätter sallad, hälften av parmesanosten, olivoljan och basilikan. Smaka upp med salt och peppar.

  5. Servera fläskkarrén med potatissalladen, strö över lite parmesanost, ringla olivolja och gärna lite flingsalt. 

Fler recept med fläskkarré

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!