45 min
4 port

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré med ben
  • Ca 1 msk färsk chili (tänk på att den kan variera i styrka, smaka först) 
  • 1 msk honung
  • 2 klyftor vitlök 

Potatissallad

  • 500 g färskpotatis
  • 100 g parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • Blandsallad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  1. Blanda honung, chili och riven vitlök i en skål och gnid sedan in marinaden i fläsket. 
  2. Koka din färskpotatis, riv parmesanen och hacka upp basilikan - lägg åt sidan.  

  3. Grilla köttet ca 5 minuter på varje sida på direkt värme. 

  4. När potatisen har kokat klart häller du av den, tillsätter sallad, hälften av parmesanosten, olivoljan och basilikan. Smaka upp med salt och peppar.

  5. Servera fläskkarrén med potatissalladen, strö över lite parmesanost, ringla olivolja och gärna lite flingsalt. 

Fler recept med Fläskkarré

  • Pulled pork med julens smaker
    4 portioner
    Fläskkarré
  • Katsu Sando
    4 port
    Fläskkarré
  • Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Gyros med pommes frites
    4-6 port
    Fläskkarré

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA