Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
45 min
6 port

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré med ben (skivad)
  • Ca 1 msk färsk hackad chili (tänk på att den kan variera i styrka, smaka först) 
  • 2 msk honung
  • 2 klyftor vitlök 
  • Salt och peppar

Potatissallad

  • 800 g färskpotatis
  • 100 g parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 6 msk olivolja
  • Blandsallad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  1. Blanda honung, chili och riven vitlök i en skål och gnid sedan in marinaden i fläsket. Salta och peppra köttbitarna ordentligt.
  2. Koka din färskpotatis, riv parmesanen och hacka upp basilikan - lägg åt sidan.  

  3. Grilla köttet ca 5 minuter på varje sida på direkt värme. Lägg sedan köttbitarna för att vila minst 5-10 minuter.

  4. När potatisen har kokat klart häller du av den, tillsätter sallad, hälften av parmesanosten, olivoljan och basilikan. Smaka upp med salt och peppar.

  5. Servera fläskkarrén med potatissalladen, strö över lite parmesanost, ringla olivolja och gärna lite flingsalt. 

Fler recept med Fläskkarré

  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Pulled pork med julens smaker
    4 portioner
    Fläskkarré
  • Katsu Sando
    4 port
    Fläskkarré
  • Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
    4-6 port
    Fläskkarré

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA