Grillad gemsallad med fetaost och syrad lök

30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 2 st gemsalladshuvuden
  • Salt och svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 150 g fetaost

Syrad lök

  • 1 röd lök
  • 0.75 dl ättika
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vatten

Gör så här

    1. Tänd grillen. Dela gemsalladen på mitten. Salta, peppra och ringla över olivolja. 

    2. Skiva löken och lägg åt sidan. Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, koka upp. När den kokat upp tillsätter du löken och stänger av värmen på spisen. Låt dra minst 15 minuter. 

    3. Lägg den grillade gemsalladen på ett fat, pressa över lite citron, smula över fetaost och strö över syrad lök. Salta och peppra. 

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!