Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 2 st gemsalladshuvuden
  • Salt och svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 150 g fetaost

Syrad lök

  • 1 röd lök
  • 0.75 dl ättika
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vatten

Grillad gemsallad med fetaost och syrad lök

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

    1. Tänd grillen. Dela gemsalladen på mitten. Salta, peppra och ringla över olivolja. 

    2. Skiva löken och lägg åt sidan. Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, koka upp. När den kokat upp tillsätter du löken och stänger av värmen på spisen. Låt dra minst 15 minuter. 

    3. Lägg den grillade gemsalladen på ett fat, pressa över lite citron, smula över fetaost och strö över syrad lök. Salta och peppra. 

Fler recept med Tillbehör

  • Fransk potatissallad
    4-6 port
    Tillbehör
  • Grillad majskolv med västerbottenost
    4-6 port
    Tillbehör
  • Grillad sparris med parmesan och ruccola
    4-6 port
    Tillbehör
  • Grillad zucchinisallad
    4 port
    Tillbehör

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA