30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 2 st gemsalladshuvuden
  • Salt och svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 150 g fetaost

Syrad lök

  • 1 röd lök
  • 0.75 dl ättika
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vatten

Grillad gemsallad med fetaost och syrad lök

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

    1. Tänd grillen. Dela gemsalladen på mitten. Salta, peppra och ringla över olivolja. 

    2. Skiva löken och lägg åt sidan. Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, koka upp. När den kokat upp tillsätter du löken och stänger av värmen på spisen. Låt dra minst 15 minuter. 

    3. Lägg den grillade gemsalladen på ett fat, pressa över lite citron, smula över fetaost och strö över syrad lök. Salta och peppra. 

Fler recept med Tillbehör

  • Chorizosmör
    4 port
    Tillbehör
  • Filodegspaj med spenat och fetaost
    ca 4–6 port
    Tillbehör
  • Svartkålssallad med blodapelsindressing
    2–4 port
    Tillbehör
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA