Ca 1 tim
Ca 3-4 port

Fläskfilé

  • 500 g fläskfilé
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • En skvätt soya 

Sötpotatisstomp

  • 500 g sötpotatis
  • 250 g potatis

Tillbehör

  • Broccoli

Fläskfilé med sötpotatisstomp och broccoli

Det här receptet passar att laga med:
Fläskfilé

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Krydda köttet runtom med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i köttet i pannan och bryn runtom.
  3. ägg sedan i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Ställ in i ugnen och kör till en innertemperatur på 66 grader.
  4. Låt sedan vila 10 minuter innan du skär upp det.
  5. Häll vatten, rödvin, créme fraiche, kalvfond och soja i stekpannan och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skala potatis och sötpotatis och skär i små bitar. Koka i saltat vatten i en kastrull tills det är mjukt.
  7. Häll av och mosa med en potatisstomp eller ballongvisp. Krydda med muskotnöt, salt och svartpeppar.
  8. Dela ner broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten 2 minuter.
  9. Skär upp köttet och servera med såsen, stompet och broccolin.

Fler recept med Fläskfilé

  • Chili och örtmarinerad fläskfilé med citronpotatis och örtmajonäs
    Ca 4 port
    Fläskfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA