Fläskfilé med sötpotatisstomp och broccoli

ca 1 tim
ca 3-4 port

Fläskfilé

  • 500 g fläskfilé
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • En skvätt soya 

Sötpotatisstomp

  • 500 g sötpotatis
  • 250 g potatis

Tillbehör

  • Broccoli

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Krydda köttet runtom med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i köttet i pannan och bryn runtom.
  3. ägg sedan i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Ställ in i ugnen och kör till en innertemperatur på 66 grader.
  4. Låt sedan vila 10 minuter innan du skär upp det.
  5. Häll vatten, rödvin, créme fraiche, kalvfond och soja i stekpannan och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skala potatis och sötpotatis och skär i små bitar. Koka i saltat vatten i en kastrull tills det är mjukt.
  7. Häll av och mosa med en potatisstomp eller ballongvisp. Krydda med muskotnöt, salt och svartpeppar.
  8. Dela ner broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten 2 minuter.
  9. Skär upp köttet och servera med såsen, stompet och broccolin.

Fler recept med fläskfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!