Ca 30 min
Ca 4 port

Kycklingsås

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 citron
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 ägg
  • 2 dl finriven parmesan
  • Hackade örter

Tillbehör

  • 4 port pasta

Kycklingpasta med parmesan och citron

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning. Spara kokvatten när du häller av den.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär ner kyckling små bitar.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kycklingen så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa med ett par minuter till (se till att kycklingen är genomstekt).
  5. Tillsätt skal och saft från citronen och låt koka in. Ställ sedan åt sidan.
  6. Blanda ihop créme fraichen med ägg och parmesan och krydda med salt och svartpeppar.
  7. Blanda den kokta pastan med kycklingblandningen samt ostblandningen och låt bli varmt.
  8. Späd eventuellt med pastavatten för önskad krämighet. Servera med hackade örter.

Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Het mangokyckling med nudlar
    ca 6 port
    Kycklinglårfilé
  • Kycklingwok med äggnudlar
    ca 4 port
    Kycklinglårfilé
  • Kycklingspett med grillad hjärtsallad och avokado
    ca 2-4 port
    Kycklinglårfilé| Kycklingfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA