Kycklingpasta med parmesan och citron

ca 30 min
ca 4 port

Kycklingsås

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 citron
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 ägg
  • 2 dl finriven parmesan
  • Hackade örter

Tillbehör

  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning. Spara kokvatten när du häller av den.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär ner kyckling små bitar.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kycklingen så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa med ett par minuter till (se till att kycklingen är genomstekt).
  5. Tillsätt skal och saft från citronen och låt koka in. Ställ sedan åt sidan.
  6. Blanda ihop créme fraichen med ägg och parmesan och krydda med salt och svartpeppar.
  7. Blanda den kokta pastan med kycklingblandningen samt ostblandningen och låt bli varmt.
  8. Späd eventuellt med pastavatten för önskad krämighet. Servera med hackade örter.

Fler recept med kycklinglårfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!