Laggbröd

30 min
8 st

Ingredienser

  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 tsk salt
  • 6 dl rågsikt (vikt 360 g) + ett par dl till utbak
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 dl filmjölk



Gör så här

  1. Mortla anis och fänkål till ett fint pulver. 
  2. Mät upp rågsikt, kryddor, salt och bakpulver i en skål. Blanda innan du tillsätter resterande ingredienser. Rör ihop till en deg.
  3. Dela degen i 8 bitar och kavla med mönstrad kavel på mjölat bakbord till ca 0,5 cm tjocklek.
  4. Stek i torr stekpanna på medelhög värme i ett par minuter per sida – vi vill att bröden ska lagas helt igenom och få lite lätt gyllene färg. Förvara i en ren kökshandduk tills de ska ätas.

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!