30 min
8 st

Ingredienser

  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 tsk salt
  • 6 dl rågsikt (vikt 360 g) + ett par dl till utbak
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 dl filmjölk



Laggbröd

Gör så här:

  1. Mortla anis och fänkål till ett fint pulver. 
  2. Mät upp rågsikt, kryddor, salt och bakpulver i en skål. Blanda innan du tillsätter resterande ingredienser. Rör ihop till en deg.
  3. Dela degen i 8 bitar och kavla med mönstrad kavel på mjölat bakbord till ca 0,5 cm tjocklek.
  4. Stek i torr stekpanna på medelhög värme i ett par minuter per sida – vi vill att bröden ska lagas helt igenom och få lite lätt gyllene färg. Förvara i en ren kökshandduk tills de ska ätas.

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA