Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 2 tim
ca 6 port

Lammgryta

  • 1,5 kg lammlägg och lammbog (med ben)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g kålrot
  • 3 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl vitt vin
  • En halv apelsin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 dl stora vita bönor
  • 6 port potatis
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Mustig lammgryta med rotfrukter

Det här receptet passar att laga med:
Lammlägg, Lammbog

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Mortla timjan och rosmarin. Skala och skär morötter och kålrot i tärningar.
  2. Hetta upp olja i en stor gryta köttet några minuter och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt sedan lök och vitlök och låt bli mjukt några minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs en minut till och ha sedan i vitt vin, vatten, buljong, timjan och rosmarin. Låt småputtra 1,5 timme under lock och ta sedan upp köttet.
  4. Tillsätt sedan de avsköljda bönorna och låt koka 15 minuter till. Under tiden kan du skära köttet i bitar och plocka bort köttet och lägg sedan tillbaka köttet i grytan.
  5. Smaka sedan av med skal och saft från apelsinen och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Koka potatisen och servera grytan med pressad potatis.

Fler recept med Lammlägg, Lammbog

  • Rödvinsbrässerad lammlägg med jordärtskocka
    Lammlägg
  • Lammlägg med pressad potatis
    ca 2-3 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Lammcurry med smörigt ris
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA