ca 2 tim
ca 6 port

Lammgryta

  • 1,5 kg lammlägg och lammbog (med ben)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g kålrot
  • 3 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl vitt vin
  • En halv apelsin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 dl stora vita bönor
  • 6 port potatis
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Mustig lammgryta med rotfrukter

Det här receptet passar att laga med:
Lammlägg, Lammbog

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Mortla timjan och rosmarin. Skala och skär morötter och kålrot i tärningar.
  2. Hetta upp olja i en stor gryta köttet några minuter och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt sedan lök och vitlök och låt bli mjukt några minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs en minut till och ha sedan i vitt vin, vatten, buljong, timjan och rosmarin. Låt småputtra 1,5 timme under lock och ta sedan upp köttet.
  4. Tillsätt sedan de avsköljda bönorna och låt koka 15 minuter till. Under tiden kan du skära köttet i bitar och plocka bort köttet och lägg sedan tillbaka köttet i grytan.
  5. Smaka sedan av med skal och saft från apelsinen och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Koka potatisen och servera grytan med pressad potatis.

Fler recept med Lammlägg, Lammbog

  • Lammbog med risotto och gremolata
    4 port
    Lammbog
  • Lammspett med chevrepotatis
    4 port
    Lammbog
  • Rödvinsbräserad lammlägg med jordärtskocka
    Lammlägg
  • Marockansk lammgryta med myntayoghurt
    ca 6-8 port
    Lammbog

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA