Pizzapiroger

45 min
4 port

Ingredienser

  • 1 pizzakit 
  • 1 ägg 

Variant 1 

  • 100 g flatrökt skinka
  • 50-100 g riven ost
  • 1 dl tomatsås
  • 1 msk torkad oregano

Variant 2 

  • 50 g ädelost
  • 1 päron
  • 100 g bacon
  • 4 msk creme fraiche

Gör så här

    1. Strö vetemjöl över en torr bänk och lägg ut pizzadegen. Kavla ut degen ordentligt så du får en tunn platta. Skär därefter ut ca 8 cirklar. 

    2. Vispa upp ägget i en skål. 

    3. Fyll halva pizzan med variant 1 eller 2 och pensla sedan runt hela med ägget. 

    4. Dubbelvik pizzan och stansa kanten med en gaffel. 

    5. Sätt ugnen på 280-300 grader.

    6. Pensla pizzapirogerna med ägg och stoppa in i ugnen 5-10 minuter eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg. 

Fler recept med flatrökt skinka, bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!