
Premiumkotletter med het gräddsås
30 min
4 port
Ingredienser
- 4 premiumkotletter
- 800 g kokt potatis
Sås
- 2 dl grädde
- 2 dl creme fraiches
- 2 tsk dijonsenap
- 1-2 msk japansk soja
- 1 tsk – 1 msk sambal oelek
Gör så här
- Ta fram köttet långt i förväg, minst en timma, så att det blir rumstempererat. Torka av det med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
- Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt koka upp och låt småputtra tills kotletterna är klara.
- Skär ett snitt i kappan på kotletterna för att undvika att de skålar sig. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek kotletterna ett par minuter per sida. Kontrollera att de är minst 63–65 grader innertemperatur.
- Om du tycker att de har fått fin yta men inte har nått upp i rätt temperatur kan du köra dem klara i ugnen på ca 150 grader.
- Servera köttet i en form med såsen hälld över till kokt potatis och sallad.