30 min
4 port

Ingredienser

  • 4 premiumkotletter
  • 800 g kokt potatis

Sås

  • 2 dl grädde
  • 2 dl creme fraiches
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk – 1 msk sambal oelek

Premiumkotletter i syrlig och het gräddsås

Det här receptet passar att laga med:
Premiumkotletter

Gör så här:

  1. Ta fram köttet långt i förväg, minst en timma, så att det blir rumstempererat. Torka av det med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt koka upp och låt småputtra tills kotletterna är klara.
  3. Skär ett snitt i kappan på kotletterna för att undvika att de skålar sig. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek kotletterna ett par minuter per sida. Kontrollera att de är minst 63–65 grader innertemperatur.
  4. Om du tycker att de har fått fin yta men inte har nått upp i rätt temperatur kan du köra dem klara i ugnen på ca 150 grader.
  5. Servera köttet i en form med såsen hälld över till kokt potatis och sallad.

Fler recept

  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Premiumkotletter
  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Fläskkotletter med endiver och champinjonsmör
    4 port
    Premiumkotletter
  • Fläskkotlett med ljummen bönsallad och senapskräm
    ca 2 port
    Premiumkotletter

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA