30 min
4 port

Raggmunk

  • 800 g potatis (fast)
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 500 g tärnat bacon

Vitkålssallad

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 krm chiliflakes
  • Salt 

Rårörda lingon

  • 3 dl lingon
  • 1 1/2 dl strösocker

Raggmunk med knaperstekt bacon

Det här receptet passar att laga med:
Tärnat bacon

Gör så här:

    1. Blanda ägg, mjölk och mjöl i en skål. Riv potatisen på den grova delen av rivjärnet och blanda upp den med din mjölkblandning. Salta och peppra. Ställ åt sidan.  

    2. Blanda lingon och strösocker, ställ åt sidan. 

    3. Hacka kålen fint och blanda med alla ingredienser låt stå och dra i kylen så länge som möjligt. 

    4. Lägg baconet i en kall torr panna och sätt på medelvärme. Låt steka ca 15 minuter, rör om då och då tills du når en önskad knaprighet. 

    5. Stek ungefär 1 dl raggmunkssmet åt gången i rikligt med smör, gärna i samma panna som baconet när det är klart då det ger god smak. Lägg i en klick smör mellan varje raggmunk som du steker.

Fler recept med Tärnat bacon

  • Högrevschili med kakao
    ca 6 port
    Högrev|Tärnat bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA