Raggmunk med knaperstekt bacon

30 min
4 port

Raggmunk

  • 800 g potatis (fast)
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 500 g tärnat bacon

Vitkålssallad

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 krm chiliflakes
  • Salt 

Rårörda lingon

  • 3 dl lingon
  • 1 1/2 dl strösocker

Gör så här

    1. Vispa ägg, mjölk och mjöl i en skål. Riv potatisen på den grova delen av rivjärnet och blanda upp den med din mjölkblandning. Salta och peppra. Ställ åt sidan.  

    2. Blanda lingon och strösocker, ställ åt sidan. 

    3. Hacka kålen fint och blanda med alla ingredienser låt stå och dra i kylen så länge som möjligt. 

    4. Lägg baconet i en kall torr panna och sätt på medelvärme. Låt steka ca 15 minuter, rör om då och då tills du når en önskad knaprighet. 

    5. Stek ungefär 1 dl raggmunkssmet åt gången i rikligt med smör, gärna i samma panna som baconet när det är klart då det ger god smak. Lägg i en klick smör mellan varje raggmunk som du steker.

Fler recept med bacon, tärnat bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!