Rödvinsmarinerad rostas med potatissallad och örtsås

ca 2 h
ca 4 port

Marinerad rostas

  • Ca 600 g rostas
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rödvin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin

Potatissallad

  • 700 g potatis
  • 10 cm gurka
  • 1 rödlök
  • 15 rädisor
  • En näve babyspenat
  • 4 salladslökar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 lime
  • 2 tsk dijonsenap

Örtsås

  • 2 dl hackade örter
  • 2 dl färskost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 lime

Gör så här

  1. Blanda ihop olivolja med rödvin, pressad vitlök och finhacka rosmarin. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Lägg in i kylen minst en timme.
  2. Tvätta potatisen och koka den. Under tiden kan du blanda vinägretten.
  3. Blanda ihop olivolja, vinäger, skal och saft från limen samt dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  4. Hacka gurkan. Skala och finhacka rödlöken. Skär rädisorna i kvartar. Hacka spenaten. Strimla salladslöken. Lägg alla grönsaker i en bunke.
  5. Sätt på ugnen på 175 grader.
  6. Hetta upp smör i en grillpanna eller grilla köttet så det får fin yta. Lägg sedan i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tills den når en innertemperatur på 57 grader.
  7. Medan köttet bli klart kan du känna på potatisen och när den är klar häller du av vattnet och delar ner potatisen.
  8. Häll på vinägretten och låt stå 10-15 minuter innan du blanda ner alla grönsaker.
  9. När köttet är klart kan du ta ut det och låt sedan vila 10 minuter innan du skär upp det.
  10. Mixa örterna med pressad lime och blanda sedan ner färskost och créme fraiche. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Fler recept med rostas

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!