ca 40 min
ca 6-8 port

Burgare & korv

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 200 g salsiccia
  • 200 g chorizo
  • En kruka krispsallad
  • 120 g körsbärstomater
  • Bröd t ex lavain
  • Tandpetare alternativt avbrutna träspett

Hamburgerbröd

  • 1/2 paket jäst (à 50 g) 
  • 25 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • sesamfrön till toppen

Dressing & senapssås

  • 1 dl ajvar relish
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 dl grov senap
  • 2 dl créme fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 tsk socker

Sliders -plock till kräftskivan

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Högrevsfärs, Chorizo, Salsiccia, Heta korvar

Gör så här:

  1. Börja med hamburgerbröden, det kan du förbereda redan dagen innan. Om du inte vill eller har tid att baka egna bröd så kan du ta färdigbakade hamburgerbröd och dela på. Smula jäst i en bunke. Smält smöret och tillsätt sen mjölken, vätskan ska bli cirka 37 grader. Lös upp jästen med mjölken och smöret. Blanda i salt, socker och nästan allt av mjölet. Arbeta ihop degen cirka 15 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 40 min. Knåda degen i resten av mjölet och dela den i mindre bitar som du formar till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Sätt igång ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och doppa sedan i en skål med sesamfrön. Alternativt kan man lämna några bröd utan sesamfrön. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 10 min. 
  2. Blanda nötfärs med salt och peppar och forma till mindre biffar. Grilla biffarna på medelvärme tills de fått fin yta.
  3. Rör ihop ingredienserna till hamburgerdressingen.
  4. Bygg sedan ihop dina miniburgare med några salladsblad, skivade körsbärstomater och dressing. För att dina burgare ska hålla ihop kan du sticka i en tandpetare eller ett avbrutet grillspett. 
  5. Till korvsliders, börja med att blanda ingredienserna till senapssåsen. 
  6. Grilla korvarna så de får fin färg. Skär korvarna i bitar och dela brödet i bitar.  
  7. Ta en bit korv, ett salladsblad och en bit bröd och sätt ihop allt tillsammans med hjälp av en tandpetare eller ett avbrutet grillspett. 
  8. Vid serveringen är tanken att gästen kan ta en slider och doppa i senapssåsen, alternativt kan man bre sås på brödet eller lägga en klick sås på korven.
  9. Sliders är perfekt till buffé eller som plockmat till grillfesten. 

Fler recept med Nötfärs, Högrevsfärs, Chorizo, Salsiccia, Heta korvar

  • Burgare med jalapeñomajo
    Ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs
  • Burgare med chipotlemajo
    ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs
  • Asiatiska köttbullar med ris och inlagd zucchini
    Ca 6 port
    Nötfärs
  • Julköttbullar med kryddpeppar
    Ca 8 port
    Nötfärs

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA