Tunnbrödrulle med korv och senapssallad

ca 40 min
4 port

Rullen

  • 8 st stekt grillkorv eller kokt wienerkorv
  • några salladsblad 
  • 4 mjuka tunnbröd 

Potatismos

  • 400 g potatis 
  • 3 msk mjölk 
  • 25 g smör 
  • 1/2 msk hackad persilja 
  • 1 1/2 tsk salt 
  • 1 tsk vitpeppar 

Senapssallad

  • 1 msk senapsfrön blandade gula och svarta 
  • 1 dl creme fraiche 
  • 1 dl majonnäs 
  • 1 msk dijonsenap 
  • 1 tsk salt 
  • 1/2 tsk peppar 
  • 1/2 tsk socker 
  • 1/2 spetskål 
  • 2 morötter

Gör så här

  1. Börja med att skala potatisen och skär i bitar. Lägg i en kastrull med vatten och salt. Koka potatisen tills den är mjuk. 
  2. Medan potatisen kokar kan du börja med kålsalladen. Börja med att mortla senapsfrön. Blanda créme frâiche, majonnäs, senap och senapsfrön. Smaka av med salt, peppar och socker. Strimla eller riv morötterna och spetskålen och blanda det med senapsröran.
  3. När potatisen kokat klart häll av vattnet. Häll i mjölk och smör och mosa potatisen. Smaka av moset med persilja, salt och vitpeppar. 
  4. Koka eller stek korven, beroende på vilken sort du väljer. 
  5. Bygg ihop din rulle med ett tunnbröd, sallad, mos, korvar och kålsallad och njut!

Fler recept med grillkorv, wienerkorv

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!