Grillådan

Ca 6 kg

En älskad kompis till grillen och en tradition för många grillfantaster. Du får en blandning av ekologiska köttdetaljer, korv, eldost och bacon – allt för en rejäl och smakrik grillbuffé. Tänd grillen!

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 395:-

Innehåll - Grillådan

1 x 750 g

Entrecote är med sitt insprängda fett ett smakrikt och mört kött som går snabbt och enkelt att tillaga. På engelska kallas den Rib Eye, vilket kommer sig utav det "fettöga" som sitter mitt i biten. Skivad i perfekt storlek att steka.

1 x 850 g

Skivad kotlettrad med ben och fettkappa kvar för bästa smakupplevelse! En detalj som tack vare sin milda smak och mörhet är väldigt lättlagad.

1 x 1 kg

Våra matiga kycklingklubbor är perfekta portionsbitar som blir extra goda när de grillas eller ugnsrostas och får en halvbränd yta. De lämpar sig även i grytor då benen rymmer massvis med smak!

2 x 450 g

Vår högrevsfärs görs på högrev och oxbringa. Med hög fetthalt och grövre malning blir såväl hamburgarna som biffarna luftiga och saftiga. Perfekt för dig som vill testa ett alternativ till nötfärs! 

1 x 200 g

1 Eldost. En utmärkt grill- och stekost med mild sälta och en härlig smak av brynt smör. Tillverkad av Skärvångens Bymejeri. Namnet är registrerat och ägs av Sveriges gårdsmejerister. En svensk version av halloumi!

Innehållsförteckning: Pastöriserad KRAV-märkt komjölk, syrakultur, löpe, salt.

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410, kj 1682, fett 40-45% varav mättat fett 31%, protein 17%, kolhydrater 2.5%, varav sockerarter 2,5, salt 1,8%.

Fetthalt ca 40%.

1 x 400 g

En alspånsrökt korv med hög kötthalt, smaksatt med örter. Ramslök och persilja får sällskap av koriander och ingefära. Fräsch och somrig! Perfekt på grillen.

Ingredienser: Fläskkött*(97%), fett från gris*, salt, kryddor*(ramslök, gräslök, svartpeppar, vitpeppar, ingefära, cayennepeppar, koriander, muskot, persilja) antioxidationsmedel (E331, E300), konserveringsmedel(E250) 

*=Ekologisk råvara

Fri från gluten, laktos, mjölk, ägg.

1 x 500 g

Vår heta korv har en kötthalt på hela 97% och är en kryddstarkare, alpspånsrökt korv smaksatt med bland annat chili och vitlök. Den grövre strukturen på korven är väldigt uppskattad och tack vare att korven är rökt är den också god att äta direkt ur förpackningen.

Ingredienser:
Griskött* (kötthalt ca 97%) fett från gris*, kryddor* (peppar, vitlök, chili, mejram, lök),salt, antioxidationsmedel E331, E300 och konserveringsmedel E250. 
*=Ekologisk råvara

Näringsvärde/100g: Energi 1100 KJ (260 kcal), fett 22g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 0 g (varav sockerarter 0g), protein 17 g och salt 0.7 g. 

Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos.

1 x 480 g

Vår grillkorv med hög kötthalt är mild i smaken och uppskattas av stora som små. Perfekt för den snabba måltiden!

Ingredienser: Svenskt Griskött* och nötkött* (kötthalt 80%), vatten, fett fläsk*, salt, kryddor* (bla. sv. peppar, paprika, muskot, ingefära), lök*, socker*, antioxidationsmedel E300, E331, konserveringsmedel E250. * = ekologisk ingrediens

Näringsvärde/100g: Energi 1260 KJ (300 kcal), fett 26g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 0,6 g (varav sockerarter < 0,3g), protein 14 g och salt 2 g.

3 x 150 g

1 paket bacon gjord av fläsksida som rimmats och därefter alspånsrökts på traditionellt vis. Gott som det är eller som smaksättning i till exempel hamburgare och grytor, och som inlindning till stekar och kyckling.

Innehållsförteckning: Sidfläsk Eko som saltas i lake. best.av vatten, salt, Antioxidationsmedel:citrat, askorbat, socker EKO, konserveringsmedel:nitrit, Svensk råvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Nu är det grillfest

Ekologiska detaljer som gjorda för grillen 
Från våra ekologiska gårdar kommer köttet till sommarens godaste grillkvällar. Du får detaljer av gräsbetat nöt- och fläskkött, ekologiska kycklingklubbor och smakrika korvar med hög kötthalt. Alspånsrökt bacon och eldost, en svensk variant av halloumi.

KRAV-märkt nötkött med mycket smak
Entrecoten är mörad och behöver bara några minuter på varje sida på grillen. Extra smidigt att du får den färdigskivad. Här behövs inga grillsåser eller komplicerade marinader: salt och peppar räcker. Låt köttets naturliga smak tala för sig själv!

För smakrika burgare använder du högrevsfärsen. Den grovmalda färsen skänker en angenäm textur till dina burgare och färsspett.

Underbara fläskkött
Eftersom vi tycker om kött med mycket smak har vi behållit benet och fettkappan på premiumkotletterna du får i lådan. Det blir helt enkelt en godare smakupplevelse med dem.

Baconet bidrar med sälta och en hint av röksmak till burgaren, lindad runt sparrisen eller som smaksättare.

Den godaste grillosten
Vi får ofta höra från våra kunder hur god de tycker att eldosten är. Den kommer från våra vänner på Skärvångens Bymejeri i Jämtland och den brynta smörsmaken kommer verkligen fram när den grillas. Vi kan inte annat än hålla med våra kunder, den är fantastisk god och är given på grillen i sommar!

Korvar fullpackade med smak
Alla våra korvar är gjorda på ekologiskt kött och har hög kötthalt. I Grillådan får du tre av våra favoriter: heta, grillkorv och ramslökskorv.

Den heta har, som namnet hintar om, en viss hetta. Grillkorven är mild och passar såväl stora som små. Ramslökskorven är fräsch och somrig med örtig smak av ramslök och persilja. Alla perfekta på grillen!

Rejäla ekologiska kycklingklubbor
Ben, skinn och fett bidrar med mängder av smak. Ett karamelliserat, krispigt skinn i kontrast till det feta, saftiga köttet är en fröjd för smaklökarna!

Har du grillat gräsbetat kött?
Våra nötdjur är helt uppfödda på gräs och örter vilket gör att djuren växer långsammare. Det bidrar till köttets rika och fylliga smak, samtidigt som det blir välmarmorerat.

Även våra grisar är i stor utsträckning uppfödda på gräs och får – kanske viktigast av allt – röra sig fritt året om. Gräsbete och ett rofyllt liv i hagarna har stor inverkan på köttkvaliteten. Upplev skillnaden du också, och trevlig grillning!

Alltid färskt och mörat kött
Nötköttet är mörat och allt kött levereras färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 37 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/ost/måltid. 

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng